22:02 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πρωτιά και «διαμάντι» η Κυριακοπούλου

Πρωτιά και «διαμάντι» η Κυριακοπούλου

Εξαιρετική εμφάνιση, την οποία συνδύασε με νίκη και την κατάκτηση του διαμαντιού στη σειρά αγώνων του Diamond League, πραγματοποίησε η Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στη Ζυρίχη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και «χάλκινη» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, μετά από έναν δραματικό αγώνα στο επί κοντώ, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, αναδείχθηκε νικήτρια με 4.77μ.

Και αυτό αφού επικράτησε των βασικών αντιπάλων της, της Κουβανής Γιαρισλέι Σίλβα και της Βραζιλιάνας Φαμπιάνα Μούρερ, που κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι οποίες έμειναν στα 4.72μ. Η Κατερίνα Στεφανίδη κατετάγη στην 5η θέση με 4.57μ, ολοκληρώνοντας με ικανοποιητικό τρόπο μια δύσκολη χρονιά με αρκετούς τραυματισμούς.

Έτσι η Κυριακοπούλου κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της το διαμάντι της IAAF στη διοργάνωση, αφού κατετάγη 1η στην εφετινή σειρά αγώνων με 24 βαθμούς, με 2η τη Μούρερ με 14β. και 3η τη Σίλβα με 11β. Τέταρτη ήταν η Σιντόροβα με 5β. και στην 5η θέση η Στεφανίδη με 3β.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας