Σε τρίμηνη… καραντίνα η Κεφαλλονιά

Σε τρίμηνη… καραντίνα η Κεφαλλονιά

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το νησί της Κεφαλλονιάς, λόγω των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση.

«Το αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το έστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, χθες το βράδυ» δήλωσε  η βουλευτής Κεφαλλονιάς κ. Θεοπεφτάτου, ενώ στην συνέχεια επεσήμανε ότι «σε εκκρεμότητα πλέον είναι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Από το πρωί σήμερα έχουν αρχίσει οι αιτήσεις για αποζημιώσεις. Οι επαγγελματίες του νησιού, που οι επιχειρήσεις τους, επλήγησαν από τηνκακοκαιρία κάνουν τις αιτήσεις τους στην Περιφέρεια ενώ όσοι έχουν υποστεί ζημιές οι κατοικίες τους κάνουν αιτήσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς».

Ακόμα η κ. Θεοπεφτάτου τόνισε  ότι «από την πρώτη στιγμή, όλοι οι μηχανισμοί της πολιτείας διαχειρίστηκαν άψογα τα προβλήματα από την κακοκαιρία και γι αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Επιπλέον, για την κατάσταση, μίλησε και ο αντιδήμαρχος του Νησιού Ευάγγελος Κεκκάτος. Ο κ. αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι «υπάρχουν προβλήματα σε επιχειρήσεις και σε σπίτια αλλά κύριο μέλημα των αρχών ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης». «Όλοι οι δρόμοι του νησιού έχουν ανοίξει για τα οχήματα και κανένα μέρος της Κεφαλονιάς δεν έχει πρόβλημα. Καταγραφούμε τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις».Σχόλια