2:17 Σάββατο 27 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Προ των πυλών επώδυνος συμβιβασμός για τα «κόκκινα» δάνεια

Προ των πυλών επώδυνος συμβιβασμός για τα «κόκκινα» δάνεια

Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Το βασικό θέμα ήταν τα «κόκκινα» δάνεια, με την ελληνική πλευρά να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία. «Ως το Σάββατο πρέπει να τελειώσουμε, ώστε την Κυριακή ή τη Δευτέρα να συνεδριάσει το EuroWorking Group», τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα έχει νέα συνάντηση με τους Θεσμούς το απόγευμα της Πέμπτης.

Η νομοθέτηση των όσων συμφωνηθούν μπορεί να γίνει και μετά από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, όμως το βασικό ζήτημα είναι πως η στρατηγική για τα «κόκκινα» δάνεια θα πρέπει να αποφασιστεί νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς «τρέχει» ταχύτερα η ανακεφαλαιοποίηση. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα distress funds και ποια δάνεια θα «πωλούνται» σε αυτά.

Στο τραπέζι το ασφαλιστικό

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των Θεσμών έβαλαν στο τραπέζι το Ασφαλιστικό. Πληροφορίες κάνουν λόγο για διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο με στελέχη του υπουργείου Εργασίας για σχέδιο που περιλαμβάνει δύο ταμεία ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, συζητείται η δημιουργία ενός ταμείου κύριας ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους, και ενός ταμείου επικουρικής.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νικόλαος Φράγκος, αναφέρθηκε σε όρια ηλικίας και ποσοστά συντάξεων κατά τη συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά από τη συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών.

Σημειώνεται ότι το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, θα γνωστοποιηθεί μέσα από το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Νοέμβριο.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας