FAZ: Ο Μητσοτάκης έχει γεννήσει την ελπίδα ότι είναι αξιόπιστη εναλλακτική

FAZ: Ο Μητσοτάκης έχει γεννήσει την ελπίδα ότι είναι αξιόπιστη εναλλακτική

Στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σήμερα εκτενώς η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), σε άρθρο υπό τον τίτλο «Ενας φιλελεύθερος αντάρτης θέλει να προκαλέσει τον Τσίπρα (σε μονομαχία)».

«Εάν το να τάσσομαι υπέρ βασικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα εκσυγχρονίσουν την οικονομία της Ελλάδας στα πρότυπα της Δύσης και θα την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική με κάνει φιλελεύθερο, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό», λέει προς την FAZ ο Κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον αντίπαλό του για την προεδρία της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερο». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα πρέπει να αναπληρώσει πολύ χαμένο έδαφος και πολλοί ψηφοφόροι το γνωρίζουν αυτό.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, «πράγματι, ακόμη και πέρα από τα κομματικά του σύνορα ο Μητσοτάκης έχει γεννήσει την ελπίδα ότι στις επόμενες εκλογές, ενδεχομένως πολύ σύντομα, θα μπορούσε να αποτελέσει στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και πρώην Σοσιαλδημοκράτες, που είδαν τα ποσοστά του πάλαι ποτέ μεγάλου κόμματός τους να υποχωρούν στο 6 %, αρχίζουν να βλέπουν στον Μητσοτάκη έναν φέρελπι υποψήφιο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το 60% του πρώτου γύρου ψήφισε να αλλάξει σελίδα η Νέα Δημοκρατία»

Το 60% του πρώτου γύρου ψήφισε να αλλάξει σελίδα η Νέα Δημοκρατία, τόνισε μιλώντας στον Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πάντως πως «τα ποσοστά δεν αθροίζονται», αν και «οι δυο συνυποψήφιοι μου έχουν κάνει δηλώσεις. Ο κ. Γεωργιάδης με έχει στηρίξει και ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μια μετρημένη δήλωση, χωρίς να πάρει ο ίδιος θέση, στην οποία ανέφερε πολλά στοιχεία στα οποία συμφωνούμε».

Στις φωνές που ζητούν από τη Ν.Δ. να στηρίξει το ασφαλιστικό «απαντώ ότι δεν μπορούμε να παράσχουμε αλά καρτ στήριξη σε μια Κυβέρνηση που μας οδηγεί σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Δεν μου έχει ασκηθεί καμία πίεση από το Ε.Λ.Κ» ενημέρωσε ο κύριος Μητσοτάκης, που δήλωσε ακόμη ότι «δεν έχουν καμία σχέση οι παρεμβάσεις που ζητούνται σήμερα με αυτές που ζητούσε η τρόικα πριν από ένα χρόνο. Άρα υπάρχει πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να λύσουμε το ασφαλιστικό μέσα από μια γενναία αναπτυξιακή πολιτική οδηγούμαστε σε αντικίνητρα στην εργασία και σε αύξηση της «μαύρης» εργασίας και της φοροδιαφυγής».

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια δημοσιονομικών εξοικονομήσεων στο σκέλος των δαπανών. Υπάρχουν περιθώρια συζήτησης για το πώς μπορούμε να κάνουμε ηπιότερες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό εξοικονομώντας δαπάνες από αλλού» ανέφερε.

Σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αισθάνεται «πολύ περήφανος» για το έργο του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «διότι κάναμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Οι οριζόντιες απολύσεις δεν συνιστούν μεταρρύθμιση και ο ίδιος διαπραγματεύθηκα με την τρόικα ώστε να μην υπάρξουν άλλες οριζόντιες απολύσεις».

«Θέλω ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, αυτά συνιστούν το πλαίσιο του δικού μου προεκλογικού λόγου. Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα και όχι να μοιράζουμε τη φτώχεια μας» είπε εκφράζοντας το στόχο του και κατέληξε πως «η Νέα Δημοκρατία ως κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα πρέπει να πρεσβεύει τις ίσες ευκαιρίες αλλά όχι την ίδια κατάληξη, να προκόβει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του».

Ο ίδιος ο υποψήφιος έχει «ποστάρει» στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook άλλο δημοσίευμα που αναφέρεται σε εκείνον:

Ο Simon Nixon της The Wall Street Journal γράφει σήμερα για την διεθνή προοπτική αλλαγής που μπορεί να σηματοδοτήσει η ε…

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016Σχόλια