3:29 Σάββατο 27 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Δείτε τον Σύριο πρόσφυγα που έτρεξε με την Ολυμπιακή Φλόγα - ΦΩΤΟ

Δείτε τον Σύριο πρόσφυγα που έτρεξε με την Ολυμπιακή Φλόγα - ΦΩΤΟ

Κρατώντας την ελληνική σημαία έτρεξε ο 27χρονος Ιμπραχίμ αλ-Χουσεΐν από την Συρία, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση την στιγμή που το προσφυγικό αποτελεί φλέγον ζήτημα παγκοσμίως. 

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε κάθε άνθρωπο που ήταν αθλητής στη χώρα του και αναγκάστηκε να φύγει, να γίνει πρόσφυγας. Μην μένετε στον καταυλισμό δίχως να κάνετε τίποτα. Βγείτε, δουλέψτε για να κάνετε πραγματικότητα το όνειρό σας», είπε ο Ιμπραχίμ αλ-Χουσεΐν, στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο.

Ο Ιμπραχίμ αλ-Χουσεΐν είναι ο Σύρος πρόσφυγας που το απόγευμα της Τρίτης έτρεξε με την Ολυμπιακή Φλόγα στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα, παραλαμβάνοντάς την από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

Ο Σύρος επιλέχθηκε για τη λαμπαδηδρομία, καθώς η ΔΟΕ θέλησε να στρέψει την προσοχή του κόσμου στην προσφυγική κρίση. Αλλωστε, ομάδα προσφύγων αναμένεται να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο αυτό το καλοκαίρι και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή χρηματοδοτεί την προετοιμασία 43 υποψηφίων για αυτήν.  «Ελπίζω πραγματικά να πάω στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, αλλά με την Ελλάδα. Λατρεύω την Ελλάδα», είπε γελώντας στο Reuters.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας