17:07 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

The Hotel Experience - Τα 10 πιο εξεζητημένα ξενοδοχεία στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτούμε.

The Hotel Experience - Τα 10 πιο εξεζητημένα ξενοδοχεία στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτούμε.

Της Ηλέκτρας Καλούδη

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εποχές για έξοδα και παραδεισένιες διακοπές, ειδικά για όλους εμάς που ζούμε στην ελληνική πραγματικότητα. Το να ονειρεύεται όμως κανείς και να κάνει σχέδια για το μέλλον ίσως αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να πάρει δύναμη και να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται στη δύσκολη καθημερινότητα. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει η κρυφή σκέψη πως ένα πρωί θα σηκωθούμε, θα σπάσουμε το ξυπνητήρι που μας ξεκουφαίνει, θα σκίσουμε τους δεκάδες λογαριασμούς που έχουμε να πληρώσουμε, θα υποβάλουμε τη παραίτηση μας στον –εκνευριστικό- εργοδότη μας και θα μπούμε στο πρώτο αεροπλάνο για να αποδράσουμε…

Που θα προσγειωθούμε όμως; Ο ιδανικός προορισμός για τον καθένα μας διαφέρει. Σίγουρα θα θέλαμε ένα ξενοδοχείο βγαλμένο από όνειρο, σαν και εκείνα που βλέπουμε στις ταινίες ή στα περιοδικά.

Σε περίπτωση λοιπόν που αποφασίσετε να κάνετε την ‘επανάσταση’ σας ή που… κερδίσετε το λαχείο εμείς οφείλουμε να σας προετοιμάσουμε παρουσιάζοντας μια λίστα με μυθικά ξενοδοχεία, που έχουμε δει ή ακούσει και που όλοι έχουμε λαχταρίσει μέσα μας να επισκεφτούμε για να ζήσουμε αυτή την εμπειρία.

Από το 10 έως στο 1 λοιπόν εδώ είναι τα ποιο ξεχωριστά, πολυτελή και iconic ξενοδοχεία του κόσμου:

017- Waldorf Astoria          waldorf-astoria-exterior    7-presidential-suite-waldorf-astoria_650

10. Waldorf Astoria, Νέα Υόρκη

Το 1931 όταν και χτίσθηκε ήταν το πιο ψηλό ξενοδοχείο στο κόσμο, ένα κτήριο επιτομή στο στυλ και στην επιρροή που είχε στην αρχιτεκτονική ο 20ος αιώνας. Στο Waldorf Astoria έχουν μείνει όλοι οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Herbert Hoover μέχρι σήμερα. Επίσης έχει γίνει το ιδανικό σκηνικό για πολλούς παραγώγους ταινιών. Το ξενοδοχείο το οποίο έχει Art Deco στυλ μπορούμε να το δούμε στις ταινίες ‘Άρωμα Γυναίκας’ με τον Al Pacino, ‘Η Καμαριέρα’ με τη Jennifer Lopez και ‘ο Αρχάριος’ με τον Robert De Niro.

540a885c47356c304be70380cd15032e

6_d.20140919131147

 

belmond-hotel-splendido

9. Belmond Hotel Splendido, Πορτοφίνο Ιταλία

Το Πορτοφίνο είναι ένα όμορφο ψαροχώρι στο οποίο κανείς παρατηρεί τις ξύλινες βαρκούλες και τα μικρά εκκλησάκια να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τα σουπερ yachts και τα φυλάκια των οίκων Pucci και Gucci. Κάπου εκεί, πάνω σε ένα λόφο, βρίσκεται το οικόπεδο που αγοράστηκε το 1950 και στο οποίο χτίσθηκε το λαμπρό (όπως και ονομάζεται) Belmond Hotel Splendido. Οι υπέροχοι ‘κρεματιστοί’ κήποι, με την ατελείωτη μακρόστενη πισίνα το κατατάσσουν όχι μόνο στα καλύτερα ξενοδοχεία της Ιταλίας αλλά και στα ‘must see’ παγκοσμίως. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι να απολαύσετε ένα τεμπέλικο μεσημεριανό φαγητό στην πανοραμική ταράτσα δίπλα στα λεμονόδεντρα, αγναντεύοντας τη θέα του λιμανιού του Πορτοφίνο. Το προσωπικό, ντυμένο πάντα στις καφέ-κρέμ αποχρώσεις θα σας σερβίρει τα καλύτερα Ιταλικά πιάτα όπως τη σπεσιαλιτέ του ξενοδοχείου: ραβιόλια με σάλτσα καρυδιού και κομμάτια ψημένης τσιπούρας.  

cq5dam.web.637.358

IMG_7416-1024x1024

Four+Seasons+Moscow+Pozharsky+Royal+Suite

8. Four Seasons Moscow, Μόσχα, Ρωσία

Μια μίξη δυτικής αισθητικής μαζί με παραπομπές στην εποχή του Στάλιν συνέθεσαν αυτό το ξενοδοχείο και το ανήγαγαν σε ‘θαύμα’ του στον 21ου αιώνα. Η γνωστή αλυσίδα Four Seasons ανέλαβε το κτήριο του ξενοδοχείου που προϋπήρχε. Το 2014 μετά από μια ανακατασκευή πολλών εκατομμυρίων η αλυσίδα ξενοδοχείων ‘κατέκτησε’ το ποιο πολυσύχναστο σημείο δίπλα στο Κρεμλίνο, στο κέντρο της Μόσχας. Το ξενοδοχείο είναι διακοσμημένο με γυαλιστερούς πολυελαίους ενώ οι διάδρομοι είναι ‘ντυμένοι’ με φύλλα χρυσού 24 καρατίων. Επίσης το spa του ξενοδοχείου είναι φημισμένο  για τις ξεχωριστές θεραπείες που παρέχει. Για τους πιο απαιτητικούς από εσάς, οι σουίτες έχουν θέα το παλάτι του Κρεμλίνου, την Κόκκινη πλατεία αλλά και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου που μοιάζουν βγαλμένα από Ρωσικό παραμύθι ειδικά κάτω από το φως του φεγγαριού.

mandarin_oriental_tokyo

IMG_0835.processed

tokyo-suite-oriental-suite-bedroom-02

7. Mandarin Oriental, Tόκιο, Ιαπωνία

Το Mandarin Oriental συνδυάζει λεπτεπίλεπτο design με αιχμηρή τεχνολογία προσφέροντας ‘έξυπνο’ service. Αυτό το μοντέρνο ξενοδοχείο βρίσκεται στον ψηλότερο όροφο του πύργου Nihonbashi Mitsui στην καρδιά του shopping του Τόκιο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 179 δωμάτια και οι σουίτες έχουν πανοραμική θέα μιας και τα γυάλινα παράθυρα αρχίζουν από το πάτωμα και φτάνουν έως το ταβάνι. Ανάμεσα στα… άπειρα μπαρ και εστιατόρια του Τόκιο το μπαρ του Mandarin είναι από τα καλύτερα προσφέροντας τα πιο γευστικά cocκtails που έχετε δοκιμάσει. Στο 37 όροφο όπου βρίσκεται το spa, μόνο το γυαλί της πισίνας χωρίζει τον κολυμβητή από το φημισμένο βουνό Fuji το οποίο ‘κολυμπά’ και αυτό στη κόκκινη λάμψη του Ιαπωνικού ηλιοβασιλέματος.

cq5dam.web.637.358

“Pretty-Woman”-Film-stills-Beverly-Wilshire-Hotel-2

Beverly_Wilshire_Hotel-08

6. Beverly Wilshire, A Four Seasons Hotel, Beverly Hills, Καλιφόρνια

Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος που αυτό το ξενοδοχείο κάποιοι το αποκαλούν “Pretty Woman Hotel.” Παρόλο που στην ταινία του 1990 με πρωταγωνιστές τον Richard Gere και τη Julia Roberts, φαίνεται μόνο η εξωτερική όψη του κτηρίου εμφανίζεται οι παραγωγοί κατασκεύασαν ένα πλατό βασισμένο στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Εάν νοσταλγήσετε την ταινία κατά τη διαμονή σας μπορείτε να δανειστείτε το dvd από τη βιβλιοθήκη του ξενοδοχείου (ναι υπάρχει εκεί).

hotel-danieli-12

images

images (1)

5.  Hotel Danieli, a Luxury Collection Hotel – Βενετία, Ιταλία

Στο τόπο καταγωγής του Καζανόβα – ενός άνδρα διάσημου για τις άπειρες ερωτικές του κατακτήσεις – η Βενετία γίνεται must-see για τους ρομαντικούς. Εάν η επιθυμία σας είναι να είστε σε ένα δωμάτιο με θέα τα κανάλια της Βενετίας τότε σίγουρα πρέπει να μείνετε στο πανέμορφο ξενοδοχείο Danieli. Τοποθετημένο στην άκρη της λίμνης της Βενετίας, αυτό το παλιό παλάτι του 14ου αιώνα, ‘αγκαλιάζει’ τον έρωτα προσφέροντας αρκετά  ρομαντικά πακέτα όπως σαμπάνιες, πρωινό στο κρεβάτι, δείπνο πέντε πιάτων και άλλα. Εάν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά μπορείτε απλώς να αγναντέψετε τη Βενετία δειπνώντας στο εστιατόριο που βρίσκεται στη ταράτσα του ξενοδοχείου, στο Terrazza Danieli.

The-secrets-of-the-Plaza-Hotel-New-York-7

park-plaza-ny

RoomsSuites_OneofaKind_RoyalPlaza_Slideshow_1

4. The Plaza Hotel, Νέα Υόρκη

Άνοιξε τις πόρτες του το 1907 στη γωνία της Πέμπτης Λεωφόρου  και του Central Park, το Plaza, έχει στυλ Γαλλικού château και έχει εμφανιστεί σε δεκάδες Χολιγουντιανές ταινίες. Έκανε το «ντεμπούτο» στην ταινία του Alfred Hitchcock ‘ North by Northwest’ και αργότερα στο ‘Μόνος στο σπίτι: Χαμένος στη Νέα Υόρκη’, στο ‘Great Gatsby’ και στο  ‘American Hustle’. Παρόλο που η Νέα Υόρκη έχει πολλά φημισμένα ξενοδοχεία, το Plaza αποτελεί συχνά την πρώτη επιλογή, για τους VIPs —ειδικά για τη Royal Plaza Suite που «βλέπει» όλο το Μανχάταν.  Η σουίτα αυτή έχει τρία υπνοδωμάτια και τρία μπάνια καθώς και μια επίσημη τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, πιάνο, αλλά και κουζίνα με προσωπικό  σεφ και ιδιωτικό ασανσέρ.

dubai-atlantis

dubai3-740x416

A 3285

A 3285

3. Atlantis Hotel, Ντουμπάι

Βρίσκεται στο όμορφο νησί Palm Jumeirah. Αυτό το υπερπολυτελές ξενοδοχείο είναι πολύ κοντά στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Dubai, το Mall of the Emirates.
Στα άνετα δωμάτια υπάρχουν μεγάλες τηλεοράσεις και προσφέρεται υπέροχη θέα προς όλο το νησί. Οι σουίτες έχουν δική τους ταράτσα, σάουνα και τζακούζι. Αυτό όμως που κάνει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ξεχωριστό είναι ότι τα περισσότερα δωμάτια και οι σουίτες έχουν τοίχους-ενυδρεία που βλέπουν το βυθό της πισίνας. Στη κυριολεξία κολυμπάνε γύρω σου εξωτικά ψάρια και καρχαρίες! Επίσης υπάρχει spa, γυμναστήριο και ένα τεράστιο θαλάσσιο πάρκο όπου οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν και να φωτογραφηθούν με τα δελφίνια.

Ice-Hotel-suite-by-Natuski-Saito-and-Shingo-Saito

Icehotel_Ice_Hotel_Jukkasjarvi_Sweden_3

ice-hotel1

2. Icehotel, Jukkasjarvi, Σουηδία

Κάθε χρόνο μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου, το Icehotel στο χωριό Jukkasjarvi ανοίγει τις πόρτες του. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο ξενοδοχείο στο κόσμο φτιαγμένο από πάγο. Συνολικά 80 δωμάτια και σουίτες είναι διαθέσιμα, επίσης μια εκκλησία και αυτή φτιαγμένη εξολοκλήρου από πάγο, και ένα μπαρ από πάγο που λέγεται  Absolut Icebar προς τιμήν της γνωστής βότκας. Ολόκληρο το ξενοδοχείο είναι φτιαγμένο από χιόνι και πάγο από το ποταμό Torne. Κάθε χρόνο, το Icehotel δέχεται αιτήσεις από καλλιτέχνες από όλο το κόσμο για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τις σουίτες του ξενοδοχείου. Περίπου 15 αιτήσεις γίνονται δεκτές, και οι καλλιτέχνες φτάνουν το Νοέμβριο για να αρχίσει η κατασκευή των σουιτών.

One-and-Only-Reethi-Rah-beach-front

130619032

002804-02-reethi_rah_maldives_accommodation_09_03_2012_43hr

  1. One & Only Reethi Rah, Μαλδίβες

Αυτό το γαλήνιο ξενοδοχείο βρίσκεται στις εξωτικές Μαλδίβες, μόλις 75 λεπτά με τη βαρκούλα μακριά από την πρωτεύουσα, Malé. Διαθέτει πολυτελείς βίλλες, με εξωτερικά ντούζ, ταράτσα και δική του είσοδο στη παραλία. Όλα τα δωμάτια έχουν αιώρες στις οποίες μπορείτε να ξαπλώσετε και να απολαύσετε ένα τσάι ή τον καφέ σας. Στο ξενοδοχείο υπάρχουν πέντε  εστιατόρια, τρία μπαρ και τρεις εξωτερικές πισίνες για όλους τους πελάτες. Κάποιες βίλλες βέβαια έχουν και ιδιωτική πισίνα. Άλλες παροχές είναι η παραλία με τη λευκή άμμο η οποία βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο, το spa, η σάουνα,  και τα μικρά σπιτάκια φτιαγμένα από ψάθα που μπορείς να χαλαρώσεις και βρίσκονται στους παραδεισένιους κήπους του ξενοδοχείου. Οι δραστηριότητες όπως το scuba diving είναι μοναδική εμπειρία ειδικά στον κοραλλιογενή βυθό των Μαλδιβών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας