5 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για τα βιολογικά προϊόντα ομορφιάς

5 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για τα βιολογικά προϊόντα ομορφιάς

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας είτε σε μορφή τροφής είτε σε μορφή διάφορων ειδών περιποίησης και φυσικά σε μορφή προϊόντων μακιγιάζ. Αν δεν είχες σκεφτεί ποτέ να αλλάξεις τα καλλυντικά σου είναι ίσως η ώρα να το ξανασκεφτείς μια και όλο περισσότερες γυναίκες τα προτιμούν.

1) Είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τα βιολογικά καλλυντικά που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τα συστατικά που μπαίνουν σε αυτά τα καλλυντικά ελέγχονται ώστε να είναι εντελώς φυσικά άρα μπορείς να είσαι σχεδόν σίγουρη πως τα προϊόντα αυτά δεν έχουν χημικές ουσίες.

2) Λιγότερες χημικές ουσίες

Μιλώντας για χημικές ουσίες, αν κοιτάξεις τα συστατικά από τα καλλυντικά σου θα δεις πόσα περιέχουν, κάποια είναι ασφαλή για την υγεία σου αλλά κάποια είναι προτιμότερο να τα αποφύγεις. Χρησιμοποιώντας βιολογικά προϊόντα εκτίθεσαι λιγότερο στις χημικές ουσίες που κάνουν κακό στην επιδερμίδα και στο σώμα σου.

3) Το “φυσικό” δεν είναι το ίδιο με το βιολογικό

Μην κάνεις το λάθος να υποθέσεις ότι το “φυσικό” προϊόν είναι και βιολογικό. Μπορεί να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σίγουρα όχι πάντα. Φυσικό σημαίνει όταν τα συστατικά που περιέχει παράγεται στη φύση χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν έχει τροποποιηθεί από χημικές ουσίες. Φρόντισε τα καλλυντικά που θα διαλέξεις έχουν την λέξη “βιολογικό” ώστε να είσαι σίγουρη.

4) Αναζήτησε το “100% βιολογικό”

Κάποια εταιρία μπορεί να ισχυρίζεται πως παράγει βιολογικά καλλυντικά και πιθανόν αυτό να ισχύει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα συστατικά είναι βιολογικά. Αν θέλεις κάποιο που να είναι 100% ψάξε την ανάλογη ένδειξη. Καλό είναι να γνωρίζεις και την ιστορία της εταιρίας ώστε να είναι σίγουρη για τα προϊόντα της.

5) Δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα αποτελεσματικό

Ενώ είναι αλήθεια πως τα βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα για το περιβάλλον δεν σημαίνει και πως είναι καλύτερα από τα άλλα καλλυντικά. Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα ομορφιάς που είναι τέλεια για τις ανάγκες σου αλλά επιλέγοντας αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα να μην έχουν 100% απόδοση πάνω σου. Είναι έξυπνο να κάνεις μια έρευνα για όποια καλλυντικά σε ενδιαφέρουν ώστε να είσαι προετοιμασμένη για τα αποτελέσματα.


Σχόλια