16:53 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Υπόθεση Πάτρας: Τα ντοκουμέντα – σοκ από την μοιραία βραδιά της Ίριδας!

Υπόθεση Πάτρας: Τα ντοκουμέντα – σοκ από την μοιραία βραδιά της Ίριδας!

«Φως» για το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 20ής Μαρτίου και τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου 2021 στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή η Ίριδα, ρίχνει η έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Της ΤΖΕΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥ


• Το παιδικό δωμάτιο, η κούνια και το κρεβάτι της Τζωρτζίνας.
• Το ροζ φορμάκι, το δολοφονικό πανάκι, οι κακώσεις και οι υποστάσεις!


Δημοσιεύουμε μοναδικά ντοκουμέντα τα οποία απαθανατίζουν την κούνια του βρέφους, το κρεβάτι της Τζωρτζίνας (ακριβώς δίπλα της), το μαξιλάρι, τα αλέκιαστα σεντόνια όπου ξάπλωσε -για τελευταία φορά- η Ιριδούλα, το λευκό κορμάκι και το ροζ φορμάκι, το δολοφονικό -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- πανάκι, τις εκκωφαντικές κακώσεις στο πρόσωπο που δεν «είδε» η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και τις υποστάσεις την ώρα που διακομίσθηκε στο «Καραμανδάνειο». Ντοκουμέντα τα οποία προκαλούν σοκ, απαντούν σε αναπάντητα -μέχρι πρότινος- ερωτήματα και καταδεικνύουν ότι και σε αυτή την περίπτωση Αστυνομία και ιατροδικαστές δεν τήρησαν το πρωτόκολλο. Ένα πρωτόκολλο το οποίο εάν είχε τηρηθεί ενδεχομένως σήμερα να ζούσε η Τζωρτζίνα, η οποία μέχρι την 11η Απριλίου 2021 ήταν η μοναδική -εν ζωή- μάρτυρας της εφιαλτικής εκείνης νύχτας.

Το λευκό κορμάκι και το ροζ φορμάκι

Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 21.00 η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της έκαναν μπάνιο την Ίριδα. Μετά το μπάνιο έντυσαν το βρέφος με ένα κορμάκι κοντομάνικο, άσπρο με ένα μικρό σχέδιο, ενώ απέξω της φόρεσαν ένα φορμάκι ολόσωμο, ροζ με άσπρο, με μακρύ μανίκι και μακρύ μπατζάκι. Έπειτα την ταΐσαν και την έβαλαν για ύπνο στις 23.00. Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που αποκαλύπτει η «Μ», το λευκό κορμάκι αλλά και το ροζ φορμάκι που ήταν καρφιτσωμένη η πιπίλα του βρέφους είναι καθαρά χωρίς να υπάρχει ίχνος κηλίδων αίματος ή αιματηρών υγρών, όπως βρέθηκαν πάνω στο δολοφονικό πανάκι!

Η κούνια και το κρεβάτι

Στις 02.30 τα ξημερώματα η Ρούλα Πισπιρίγκου συνόδεψε την Τζωρτζίνα στο παιδικό δωμάτιο, στο κρεβάτι της, όπου η Ίριδα σύμφωνα με την κατηγορουμένη κοιμόταν στην κούνια της. Από τη φωτογραφία – ντοκουμέντο που αποκαλύπτει η «Μ» φαίνεται ότι το κρεβατάκι της Τζωρτζίνας βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την κούνια της Ίριδας.

Ίριδας

Το μαξιλάρι

Από τη φωτογραφία που δημοσιεύει η «Μ» φαίνεται ότι την ώρα που πήγε η Αστυνομία στο σπίτι της οδού Μπιζανίου το μαξιλάρι ήταν τοποθετημένο στο προσκέφαλο, το στρωματάκι της Ίριδας αλέκιαστο, όπως και το άσπρο κορμάκι και το ροζ φορμάκι που φορούσε! Η εκροή αιματηρού υγρού ή κηλίδων αίματος δεν υπάρχει διάσπαρτη ούτε στα σεντόνια, ούτε στο μαξιλάρι, ούτε και στα ρούχα. Παρά μόνο στο πανάκι!
Να σημειωθεί ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου στις μαρτυρίες της αναφέρει ότι βρήκε το βρέφος στις 11.30 το πρωί ξεσκέπαστο και σε θέση που δεν ήταν συνήθως ξαπλωμένο. Συγκεκριμένα η Ίριδα, όπως έχει αναφέρει στις Αρχές η Δήμητρα Πισπιρίγκου, είχε μετακινηθεί από τη θέση της στην κούνια, το κεφάλι της ήταν γερμένο προς τα δεξιά και το μαξιλάρι ήταν στο δεξί χέρι του παιδιού.

ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΝΑΚΙ, ΤΙΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Τα στοιχεία τα οποία προδίδουν το τι ακριβώς έχει συμβεί είναι η θέση στην οποία βρέθηκε η Ίριδα, οι κακώσεις στο πρόσωπο του βρέφους και το ματωμένο πανάκι. Το νάνι του μωρού! Επτά μεγάλες, διάσπαρτες κηλίδες ποτισμένες με αίμα. Το συγκεκριμένο πειστήριο παραδόθηκε στην Αστυνομία λίγο μετά τον θάνατο της Ίριδας. Στο σπίτι της οδού Μπιζανίου ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδελφή της Δήμητρα και ο Μάνος Δασκαλάκης, όταν εντόπισαν το πανάκι στο προσκέφαλο της κούνιας. Ένα δολοφονικό μέσο σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι γνωμοδότησαν για τον ασφυκτικό θάνατο στην Ίριδα.

 Η έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα

Στην έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα το πανάκι συνδέεται με τις κακώσεις που προκλήθηκαν ενώ η Ίριδα βρισκόταν εν ζωή, και συγκεκριμένα την πληγή στον στοματικό βλεννογόνο, στο άνω χείλος του στόματος. Συγκεκριμένα, η έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα αναφέρει: «Το πανάκι που μας απεστάλη και το οποίο έχει βρεθεί στην κούνια του βρέφους αφορά υφασμάτινο τύπου πετσετέ – λευκού χρώματος. Το πανάκι αυτό έφερε ευμεγέθεις κηλίδες βιολογικού υλικού, απεστάλη για ανάλυση DNA, έφερε κηλίδες αίματος, ενώ διαπιστώθηκε και η παρουσία σιέλου. Τα ως άνω βιολογικά υλικά ανήκουν στην Ίριδα. Η παρουσία ικανής ποσότητας συνδέεται ευθέως με το ανευρεθέν τραύμα στον βλεννογόνο του στόματος και συνηγορεί υπέρ προηγηθείσας άσκησης ισχυρής πίεσης με αυτό. Με βάση τη μεθοδολογία κατά πάγια τακτική που ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου – στερητικού μηχανισμού θανάτου (ασφυκτικού)».

Το πανάκι αποτέλεσε σημαντικό πειστήριο και για την ιατροδικαστή Πάτρας που πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή στην άτυχη Ίριδα, Αγγελική Τσιόλα. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τουλάχιστον, καθώς η εν λόγω κρατική λειτουργός έφτασε στο σημείο στην τελευταία της κατάθεση να υποεκτιμά τα πάντα. Ακόμη και το πανάκι. Αρχικά η κυρία Τσιόλα ισχυρίστηκε ότι το κόκκινο υγρό στο νάνι της Ίριδας προήλθε επειδή κάποιος τη σκούπισε. Όταν αργότερα πληροφορήθηκε ότι ούτε η Ρούλα ούτε η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφεραν κάτι τέτοιο, τα γύρισε και είπε ότι οι επτά κηλίδες προήλθαν από το υγρό που έτρεξε από τα πνευμόνια της. Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών και αυτός ο ισχυρισμός κατέπεσε, καθώς δεν είναι δυνατόν να λερώθηκε μόνο το πανάκι και τίποτε άλλο από σημείο όπου βρέθηκε νεκρή.

Οι κακώσεις

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που αποκαλύπτει η «Μ», στο προσωπάκι του βρέφους υπάρχουν κακώσεις περί του στόματος, αμυχές κάτω και από τα δύο ρουθούνια και κοκκινίλες στο μάγουλο. Είναι σημάδια τα οποία δεν είχε το προηγούμενο βράδυ, όπως αποκάλυψε ακόμη και η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην Αστυνομία και την ανάκριση. Ωστόσο, η αδελφή της κατηγορουμένης εξεταζόμενη στο δικαστήριο τα γύρισε… Τα συγκεκριμένα σημάδια δεν είδε ούτε η ιατροδικαστής Τσιόλα, η οποία κατέγραψε στην έκθεσή της μόνο τη μικρή λύση συνεχείας του βλεννογόνου, ενώ στη συνέχεια ισχυρίσθηκε ότι μπορεί να προκλήθηκαν κατά την ανάνηψη, κάτι που διαψεύδουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και η αδελφή της κατηγορουμένης!

Η κυάνωση στα νύχια

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία με το χεράκι της Ίριδας. Από την εικόνα φαίνεται το μελάνιασμα ή αλλιώς η κυάνωση στα νυχάκια της που προκαλείται από την έλλειψη οξυγόνου στο αίμα.

Οι υποστάσεις

Οι υποστάσεις στο σώμα της μικρής Ίριδας που προκαλούν οργή! Σοκαριστική είναι η μαρτυρία της αναισθησιολόγου Α.Β., η οποία προσπαθούσε με τους υπόλοιπους γιατρούς του νοσοκομείου να επαναφέρουν στη ζωή την αδικοχαμένη Ίριδα. Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της τον Ιούνιο του 2022, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης είχε ήδη ξεκινήσει η δημιουργία υποστάσεων.

Τι είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της η Άρτεμις Βεκράκου για τις υποστάσεις

«Θυμήθηκα ότι τη στιγμή που λύγισα το ποδαράκι του μωρού κατά την τοποθέτηση της ενδοοστικής γραμμής, είδα στην περιοχή κάτω από τον δεξιό γλουτό να έχει ξεκινήσει η δημιουργία υποστάσεων. Για να καταλάβετε, εννοώ ότι είχε αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του δέρματος, χωρίς όμως να μπορώ να προσδιορίσω τον χρόνο ή τον βαθμό των υποστάσεων, καθώς αυτό είναι κάτι που ανήκει στο αντικείμενο της ιατροδικαστικής. Επίσης θέλω να σας πω ότι εκείνη τη στιγμή παρατήρησα μόνο τον δεξιό γλουτό, που σας λέω, και όχι το υπόλοιπο σώμα, αφού ήταν σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία της ανάνηψης», είχε αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ίριδα βρέθηκε νεκρή από τη Δήμητρα Πισπιρίγκου στις 11.30. Το ΕΚΑΒ κλήθηκε στις 11.37. Το ασθενοφόρο έφθασε στην οδό Μπιζανίου στις 11.42. Στις 11.51 ξεκινούν για το «Καραμανδάνειο», όπου φθάνουν στις 11.55. Άρα η δημιουργία υποστάσεων κατά τη διάρκεια της ανάνηψης στο νοσοκομείο καταδεικνύει ότι το βρέφος ήταν ήδη για αρκετή ώρα νεκρό. Είχε ξεψυχήσει από τα χέρια της μητέρας της, έπειτα από τον ασφυκτικό θάνατο που υπέστη με το πανάκι στην κούνια του, ακριβώς δίπλα από τη μικρή Τζωρτζίνα…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΣΑ: Κατά του νέου δικαστικού χάρτη στην Αττική η πλειονότητα των δικηγόρων

Υπόθεση Πάτρας: Καίνε με τις καταθέσεις τους την Τσιόλα οι διασώστες του ΕΚΑΒ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας