Ά. Κορακάκη: Το ατύχημα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες – «Έβλεπα τα αίματα να κυλάνε στα πόδια της»

Ά. Κορακάκη: Το ατύχημα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες – «Έβλεπα τα αίματα να κυλάνε στα πόδια της»

Η προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία είχε μπει στην τελική ευθεία. Η Άννα Κορακάκη και ο πατέρας -προπονητής της, Τάσος Κορακάκης, μετρούσαν αντίστροφα για το ταξίδι στο Ρίο.

Ο πατέρας της νεαρής Ολυμπιονίκη αποκάλυψε στην «Καθημερινή» την ιστορία που παραλίγο να της στερήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ήταν 16 Ιουλίου και είχαμε πάει για προπόνηση. Η Άννα μού ζήτησε να οδηγήσει το μηχανάκι και της είπα να μην το κάνει γιατί σε μία βδομάδα φεύγαμε. Είναι όμως ατίθαση. Μέχρι να μαζέψω τα πράγματα, και πριν προλάβω να τη σταματήσω, ανέβηκε επάνω. Άνοιξε απότομα το γκάζι και η μηχανή την πήρε από κάτω. Πάγωσα. Μου φώναζε να σηκώσω τη μηχανή κι εγώ έβλεπα τα αίματα να κυλάνε από τα πόδια της. Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Όταν τη βοήθησα να σηκωθεί πόναγε παντού. Το αριστερό χέρι δεν κινείτο. Μόνο το δεξί, αυτό που ρίχνει, δεν είχε πάθει ούτε γρατζουνιά. Πήγαμε στο νοσοκομείο και, ευτυχώς, δεν είχε σπάσει τίποτα. Ακόμη όλο το σώμα της είναι γεμάτο μώλωπες».

 

«Αγόραζα μπλούζες και τύπωνα την ελληνική σημαία»

Η νεαρή πρωταθλήτρια, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα, αποκάλυψε πως πριν μερικά χρόνια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν της πρόσφερε ούτε τα ρούχα για να αγωνιστεί σε αγώνες, με αποτέλεσμα να αγοράζει εκείνη δικό της εξοπλισμό και να τυπώνει πάνω την ελληνική σημαία!
«Μέχρι να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Νέων (2014) και να μας δώσει ρούχα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αγόραζα μπλούζες και τύπωνα την ελληνική σημαία, ώστε να φοράω τα χρώματα της χώρας μου στον αγώνα», δήλωσε


Σχόλια