Α. Νταβούτογλου: Μια ελληνοτουρκική συμφωνία στην Κύπρο θα αλλάξει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο

Α. Νταβούτογλου: Μια ελληνοτουρκική συμφωνία στην Κύπρο θα αλλάξει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε σήμερα συνομιλίες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι μεταξύ της ‘Αγκυρας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου(ΤΔΒΚ)» υπάρχει «κοινό πλάνο συνεννόησης» για μια «νέα», όπως είπε, Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτή η «νέα ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία», όπως είπε, θα έχει σημασία για την περιοχή και την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, το τελευταίο διάστημα η Ανατολική Μεσόγειος έρχεται στο προσκήνιο με τις κρίσεις. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Συρίας, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. «Σε μια τέτοια γεωγραφία, μια ελληνοτουρκική συμφωνία στην Κύπρο θα αλλάξει τα περιφερειακά δεδομένα», επισήμανε. Επίσης υποστήριξε ότι για τη λύση του Κυπριακού, αυτό που έχει σημασία είναι η πολιτική βούληση, ενώ αναφορικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για μια συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου και ευχήθηκε ότι στο μέλλον σε τέτοιου είδους συναντήσεις θα λάβει μέρος και η τουρκοκυπριακή πλευρά.Σχόλια