Άστραψε και βρόντηξε ο Α. Βγενόπουλος: Καταγγελίες κατά κυβέρνησης, δικαστών και δημοσιογράφων

Άστραψε και βρόντηξε ο Α. Βγενόπουλος: Καταγγελίες κατά κυβέρνησης, δικαστών και δημοσιογράφων

Την αποκάλυψη ότι η Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο κατά της Ελλάδας και διεκδικεί ως αποζημίωση ποσό που φτάνει τα 4 δισ για το κούρεμα των ομολόγων, έκανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανή εχθρική ενέργεια της Κύπρου η οποία όπως κατήγγειλε είχε γίνει μια προσπάθεια να φανεί ότι είναι προσπάθεια εξυγίανσης. Όπως πρόσθεσε όμως, «Από τα πρακτικά της Κυπριακής Βουλής, φάνηκε ότι ο δικηγόρος δηλώνει ότι είχε ζητηθεί η έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου», είπε ο κ. Βγενόπουλος. «Αποδεικνύεται λοιπόν», συνέχισε, «ότι η πράξη της Λαϊκής Τράπεζας είναι εχθρική πράξη της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά της Ελληνικής».

Επιπλέον ο  κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι βγήκε η απόφαση που έβαλε στο αρχείο την έρευνα για την Λαϊκή Τράπεζα βάζοντας έτσι τέλος σε μια μακρόχρονη περίοδο ομηρίας του ιδίου. «Χάθηκε χρόνος μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ελέφαντες». Όπως είπε, τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται μια ακόμα σημαντική απόφαση με τη διεκδίκηση 1,2 δισ. ευρώ από την Κύπρο γιατί καταστράφηκε η επένδυση του ομίλου και άλλων επενδυτών.

Υπόθεση Κώστα Βαξεβάνη

Επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη έκανε ο επικεφαλής της MIG, δηλώνοντας : «Στις 12 Ιανουαρίου του 2012, ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες, προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, θα μπορούσε να βοηθήσει». Είπε ακόμα ο κ. Βγενόπουλος ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης ο κ. Βαξεβάνης απέκτησε πολιτικά ερείσματα, επιτρέποντάς του να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. «Μίλησε για εκφοβισμό. Όταν βγαίνει μια απόφαση που τον καταδικάζει, ο εισαγγελέας υφίσταται στοχοποίηση».

Ωστόσο, από το στόχαστρο του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν ξέφυγε ούτε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής  ο οποίος διέρρευσε έγγραφα. Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κα Ράικου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας. Όπως ανέφερε, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά, ό,τι λένε οι Κύπριοι. Σε απάντηση ποιοι Κύπριοι, απάντησε «δεν θυμάμαι».Αποκάλυψε μάλιστα ότι υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απόρρητων εγγράφων από τους κ.κ. Αγγελή και Βαξεβάνη. Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015. «Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτατα η υπόθεση;», αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε και σε ένα δημοσίευμα του Έθνους, όπου αναφέρεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επικοινωνεί με τον εισαγγελέα στον οποίο του δείχνει ποιος εισαγγελέας θα πάρει ποια υπόθεση. Σύμφωνα με τον επικεφαλή της MIG, ο κ. Παπαγγελόπουλος θα έπρεπε να είχε παρέμβει. «Όταν δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών και υπάρχει πολιτική οδηγία οποιαδήποτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί είναι άκυρη»

 

 

 Σχόλια