Αχαρνές: Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που ξάφριζε περαστικούς

Αχαρνές: Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που ξάφριζε περαστικούς

Στην εξάρθρωση σπείρας ανηλίκων, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, προχώρησαν οι αρχές στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 16χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας, 13, 14 και 17 ετών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ’ εξακολούθηση, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του από τον Ιούνιο του 2014 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών, μέσα και γύρω από καταυλισμό στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών.

Οι δράστες, όλοι τους Ρομά, εντόπιζαν διερχόμενους πεζούς και οδηγούς οχημάτων και τους ακινητοποιούσαν, ενώ με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, ηλεκτρικές συσκευές αλλά και οχήματα.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν επτά ληστείες και μία κλοπή, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.Σχόλια