Αφήνει…συντρίμμια ο Ρανιέρι – Ποιοι είναι οι πιθανοί διάδοχοί του

Αφήνει…συντρίμμια ο Ρανιέρι – Ποιοι είναι οι πιθανοί διάδοχοί του

Μετά την ταπεινωτική ήττα από τα Νησιά Φερόε αλλά και τον πολύ πιθανό πλέον αποκλεισμό από το Euro 2016 δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από το να αποχωρήσει ο Κλαούντιο Ρανιέρι από τον «γαλανόλευκο» πάγκο.

Έτσι, οι πρώτοι υποψήφιοι για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου έπεσαν στο τραπέζι της ΕΠΟ και σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα είναι τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν.

Ειδικότερα, πρώτα απ’ όλα ακούστηκε το όνομα του προπονητή του ΑΠΟΕΛ Γιώργου Δώνη, ωστόσο το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την κυπριακή ομάδα δυσκολεύει την κατάσταση. Και αφού οι άνθρωποι της ΕΠΟ ψάχνουν κάποιον που να γνωρίζει την ελληνική ποδοσφαιρική και μη πραγματικότητα, στη συνέχεια έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος επίσης δεσμεύεται με συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ.

Για την διαδοχή, εξετάστηκε και η περίπτωση του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μάλιστα  έκατσε στον πάγκο της εθνικής Γεωργίας την Παρασκευή, αποχωρώντας με το εντός έδρας «βαρύ» 4-0 από την Πολωνία. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να καταλήξουν σε αυτήν την επιλογή στην ΕΠΟ.

Ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού έχει το προσόν να ξέρει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που δουλεύει στην Αραβία, αλλά παραμένει το ίδιο πρόβλημα με το περασμένο καλοκαίρι. Δηλαδή, το ότι έχει υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης.

Όποιος και αν  είναι ο διάδοχος όμως, η ζημιά έγινε και μάλιστα πολύ απότομα, αφού η εθνική στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια δεν αντιμετώπισε κάποιο «μεγαθήριο» αλλά ομάδες στα μέτρα της ή και πολύ κατώτερες από αυτή, όπως στην περίπτωση των Νήσων Φερόε.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν η… καρέκλα της «γαλανόλευκης» τεχνικής ηγεσίας αυτή τη στιγμή «ζεματάει» και οι άνθρωποι της ΕΠΟ πρέπει να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για μία ομάδα που συνήθισε να πρωταγωνιστεί τα τελευταία 12 χρόνια και δεν πρέπει να μένει εκτός των δύο μεγάλων διοργανώσεων.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πρωτίστως η εθνική ομάδα….


Σχόλια