Αυστηρά διαβήματα ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών –

Αυστηρά διαβήματα ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών –

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι συνεχιζόμενες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, το οποίο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, απαντά με έκτακτα διαβήματα και αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι και σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία συνέχισε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16, πέταξε έξι φορές συνολικά πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά (ανατολικά των Οινουσσών). Οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εκτυλίχθηκαν με διαφορά 10 λεπτών από τις 8:30 έως τις 9:30 το πρωί.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε προαναγγείλει και πολιτικές πρωτοβουλίες για το θέμα, ενώ όπως έκανε γνωστό, από στρατιωτικής πλευράς έχουν γίνει καταγγελίες στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm, ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. «Έχουμε υπερπτήσεις πάνω από τη Λέσβο, για την οποία δήθεν ζήτησαν συγγνώμη οι Τούρκοι. Δεν υπάρχουν συγγνώμες για παραβίαση εναερίου χώρου», σημείωσε.

«Και σήμερα», πρόσθεσε, «είχαμε αερομαχίες πάνω από τις Οινούσσες. Είναι η τρίτη μέρα που τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο. Με το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα. Από τη μεριά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ό, τι περνάει αναχαιτίζεται. Από τη μεριά του υπουργείου Εξωτερικών, και με τον πρωθυπουργό, προχωρούμε άμεσα τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με την προκλητική στάση της Τουρκίας αυτές τις τρεις μέρες», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Όλες οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έχουν με τον αυστηρότερο τρόπο καταγγελθεί και στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και σε στρατιωτικό επίπεδο. Τώρα, παίρνονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «έχει ενημερωθεί ακόμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο ο αμερικανικός παράγοντας».Σχόλια