Αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αυξημένα αναμένονται να τα μέτρα ασφάλειας στα πλαίσια της επετείου του Πολυτεχνείου προς αποφυγήν κρουσμάτων βίας και εκτεταμένων επεισοδίων.

Στον εορτασμό έχουν προσκληθεί και αναμένεται να καταθέσουν στεφάνι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αλλά και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Την ίδια ώρα, διάχυτη ανησυχία πλημμυρίζει τις Αρχές λόγω της επιστολής Ρωμανού που διαμήνυε για μια σειρά κρουσμάτων , κάνοντας λόγο για  «Μαύρο Δεκέμβρη ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας για τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, είπε πως «οι ενέργειες θα είναι σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την ηγεσία σας. Που σημαίνει, όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Ο ελληνικός λαός να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας, που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων -γιατί το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά».

Από την μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας  υποστήριξε πως  «Η βία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Γιατί εάν γίνει ο κανόνας, προκαλεί και από την άλλη μεριά βία και τέλος ξέρετε ότι δεν υπάρχει. Σκεφτόμαστε τη δημιουργία ήπιου κλίματος, που θα βοηθήσει στη συνέχεια στο σεβασμό του ενός απέναντι στον άλλο. Όχι στην καταστολή, αλλά στην κοινή αστυνόμευση, που εξυπηρετεί άμεσα τον πολίτη».

 Σχόλια