Αυστραλία: Φρικιαστικά βασανιστήρια δοκίμων του ναυτικού

Αυστραλία: Φρικιαστικά βασανιστήρια δοκίμων του ναυτικού

 

Σκάνδαλο 20 ετών και συγκεκριμένα από το 1960 ως το 1980 αποκαλύφθηκε για το Ναυτικό της Αυστραλίας. Δόκιμοι με παραστατικές και ακριβείς περιγραφές ισχυρίζονται, ότι αναγκάστηκαν, να βιάζουν ο ένας τον άλλο και να υποκύπτουν σε καψόνια στο πλαίσιο ιεροτελεστίας.

Η Βασιλική Επιτροπή που διεξάγει την έρευνα, εξετάζει αυτές τις μέρες καταθέσεις των δοκίμων, οι οποίοι λένε, ότι βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και υποβλήθηκαν σε πολλά καψόνια κατά τη διάρκεια της θητεία τους.

Οι καταθέσεις σύμφωνα με την Telegraph της Αυστραλίας είναι συγκλονιστικές:

«Με έσυραν στη μέση της νύχτας, με βίασαν και με κακοποίησαν σεξουαλικά».

Ένας άλλος δόκιμος που κατέθεσε, ανέφερε πως τα καψώνια που τους έκαναν ήταν αδιανόητα:

«Μας είχαν αναγκάσει να βιάζουμε ο έναν τον άλλον. Να κάνουμε σε ανώτερους στοματικό έρωτα. Να μας κάνουν πρωκτικό σεξ και άλλα αδιανόητα. Πολλές φορές μας έβαζαν βερνίκι παπουτσιών στα γεννητικά μας όργανα. Άλλες φορές πάλι μας έχωναν το κεφάλι μέσα σε χρησιμοποιημένη λεκάνη και τραβούσαν το καζανάκι. Μας έλεγαν ότι όλο αυτό ήταν στα πλαίσια της μύησης και της ιεροτελεστίας».

Επίσης αποκαλύφθηκε ότι η 15χρονη Eleanore Tibble  αυτοκτόνησε μετά την αποκάλυψη, ότι είχε σχέση με 30χρονο αξιωματικό. Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας της η ανήλικη δεν άντεχε τις πιέσεις και έβαλε τέλος στη ζωή της.

eleanore-tibble
Η Επιτροπή ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση το 2012 μετά από 2.400 καταγγελίες. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 111 άνθρωποι που λένε, ότι έχουν βιώσει σεξουαλική, σωματική και ψυχική κακοποίηση μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας.

Το πρόγραμμα δοκίμων στο ναυτικό της Αυστραλίας αριθμεί σήμερα περίπου 25.000 ενεργά μέλη.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στο Σίδνεϊ ενώ αναμένονται και άλλες καταθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Τι υποστήριξε η συνεργός στη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε μέσα σε καταψύκτηΣχόλια