Αυστριακός ΥΠΕΞ: Η ΕΕ δεν πρέπει να επαφίεται στη συμφωνία της με την Τουρκία για το προσφυγικό

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Η ΕΕ δεν πρέπει να επαφίεται στη συμφωνία της με την Τουρκία για το προσφυγικό

Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εμπιστεύεται την Άγκυρα σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, ήταν ουσιαστικά το μήνυμα του αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινές του δηλώσεις.

Όπως ανέφερε, η ΕΕ δεν πρέπει να επαφίεται στην συμφωνία της με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση, ούτε πρέπει να εξαρτάται από αυτήν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως, «αλλιώς στο τέλος θα βρεθούμε οι ίδιοι εγκαταλελειμμένοι».

Πρόσθεσε δε, πως ο ίδιος δεν τάσσεται υπέρ μίας συμφωνίας με την Τουρκία με κάθε τίμημα, καθώς με τη συμφωνία μπορεί ίσως να υπάρξει μία βραχυπρόθεσμη χαλάρωση, όμως αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα «Σχέδιο Β», ενώ το «Σχέδιο Α» πρέπει να είναι μία ισχυρή Ευρώπη, η οποία είναι έτοιμη να προστατέψει η ίδια τα εξωτερικά σύνορά της.

«Εάν δεν το κάνουμε, τότε ζούμε σε μία Ευρώπη που εξαρτάται από άλλα κράτη, ίσως μάλιστα από προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος Ερντογάν. Και μία εξάρτηση είναι επικίνδυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, σημειώνοντας επίσης πως δε θα πρέπει να υπάρχουν για την Τουρκία εξαιρέσεις σε ό, τι αφορά στην κατάργηση της βίζας.Σχόλια