Αυτό είναι το πρόσωπο του Αγ. Βαλεντίνου – Πώς καθιερώθηκε η γιορτή των ερωτευμένων

Αυτό είναι το πρόσωπο του Αγ. Βαλεντίνου – Πώς καθιερώθηκε η γιορτή των ερωτευμένων

Παραμονή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, οι επιστήμονες αποκάλυψαν για πρώτη φορά το πρόσωπο του Αγίου που πλήρωσε με τη ζωή του το τίμημα για την υπεράσπιση του έρωτα πριν από 1.700 χρόνια.

Χρησιμοποιώντας 3D διαδραστική τεχνολογία, επιστήμονες στη Βραζιλία αποκάλυψαν το πρόσωπο βάσει μελέτης του κρανίου του προστάτη των ερωτευμένων. Τα λείψανα χαρτογραφήθηκαν ψηφιακά και το πρόσωπό του ανακατασκευάστηκε από τον Cicero Moraes, έναν από τους κορυφαίους graphic designers της χώρας, με τη χρήση της 3D διαδραστικής τεχνολογίας.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν μια μέρα πριν από τη γιορτή των ερωτευμένων. Τα λείψανά του, που βρίσκονται στη Βασιλική της Σάντα Μαρία του Cosmedin, στη Ρώμη, φωτογραφήθηκαν από τον ερευνητή και θρησκευτικό συγγραφέα Jose Luis Lira και αναλύθηκαν από τον ανθρωπολόγο ιατροδικαστή Dr Marcos Paulo Salles Machado.Ο Machado κατέληξε στο συμπερασμα πως το κεφάλι ανήκε σε Ευρωπαίο γύρω στα 55 ή και παραπάνω. Παρά την περιορισμένη πρόσβαση στο κρανίο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν κατασκευάσει την αυθεντική εικόνα του.

Δείτε το βίντεο από την Daily Mail 

Σήμερα, λοιπόν, πρόκειται για μία από τις εμπορικότερες γιορτές σε όλο σχεδόν τον δυτικό πολιτισμό. Λουλούδια, σέξι εσώρουχα, γλυκά σε σχήμα καρδιάς, λούτρινα αρκουδάκια και κάθε λογής «άχρηστα» αντικείμενα και διακοσμητικά που συνδέονται με την ημέρα εκτοξεύονται στον πίνακα των πωλήσεων και κάνουν για λίγο ενδιαφέρουσα την 14η Φεβρουαρίου. Πώς καθιερώθηκε όμως όλο αυτό το… διασκεδαστικό εμπορικό πανυγήρι και τι πραγματικά γνωρίζετε για τον Άγιο των ερωτευμένων;

Ο Άγιος Βαλεντίνος μπορεί να μην αναγνωρίζεται από την ορθόδοξη εκκλησία, αλλά η γιορτή των ερωτευμένων δεν γνωρίζει θρησκευτικά σύνορα. Ουσιαστικά πρόκειται για τον εορτασμό της μνήμης ενός καθολικού ιερέα του Βαλεντίνου, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του, το 270 μ.Χ. στους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου.

Σχόλια