Αυτός είναι ο «θησαυρός» της μαφίας των Ρομά

Αυτός είναι ο «θησαυρός» της μαφίας των Ρομά

Στην έδρα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής μεταφέρθηκαν και εκτίθενται τα κλοπιμαία από την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πρόσφατα και έγινε γνωστή «ως μαφία των Ρομά».

Οι φωτογραφίες των κλοπιμαίων δίνονται στην δημοσιότητα προκειμένου να μπορέσουν να αναγνωριστούν από τα θύματα ώστε να τους επιστραφούν.

Η σημερινή παρουσίαση δεν αφορά το κοινό, ωστόσο οι παθόντες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή, κατόπιν ραντεβού, να δουν τα κλοπιμαία» από κοντά.

Από την δράση του κυκλώματος έχουν συνολικά  εξιχνιαστεί 33 διαρρήξεις – κλοπές και η συνολική αξία των κοσμημάτων που έκλεψαν τα μέλη της σπείρας αλλά και των χρηματικών ποσών που «σήκωσαν» από τα θύματά του, υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

 

Το χρονικό της σύλληψης

Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Νοέμβριο και βρίσκεται πίσω από επιθέσεις σε σπίτια vip, βίλες των βορείων και νοτίων προαστίων, αλλά και διαρρήξεις καταστημάτων.

Μάλιστα, οι δράστες συνεργάζονταν με κοσμηματοπώλες για να διοχετεύουν τα κλοπιμαία, ενώ στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωναν τους δράστες για τις κινήσεις της Αστυνομίας, προστατεύοντάς τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι 38 δρούσαν ως μέλη δύο συμμοριών, οι οποίες, όμως, λειτουργούσαν μεταξύ τους ως «συγκοινωνούντα δοχεία».

Στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του περασμένου Νοεμβρίου είχαν συλληφθεί αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ανάμεσά τους και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστρικής κλοπής κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης κατά μονάδα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά μονάδα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε επίσης:

 

Υπόθεση Ρομά: Ο ‘επώνυμος’ φίλος του Αγγλούπα και οι αστυνομικοί-καρφιά

Μαφία Ρομά: Πολιτικοί, τραγουδιστές και επιχειρηματίες αγόραζαν τα κλεμμένα ρολόγια

Τα πρόσωπα της μαφίας των Ρομά: Αυτοί είναι οι 38 που άδειαζαν σπίτια σε όλη την Ελλάδα (φωτό)

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, η μαφία των Ρομά & οι κοσμηματοπώλες

Σχόλια