Αυτοβούλως θα παρουσιαστούν ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου

Αυτοβούλως θα παρουσιαστούν ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου

Την απόφαση τους να παρουσιασθούν αυτοβούλως και να παραστούν στη δική της 11ης Μαΐου στην Κύπρο για την Λαϊκή Τράπεζα, εξέφρασαν οι δυο στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, οι κύριοι Μπουλούτας και Φόρος.

Στην ανακοίνωση τους ωστόσο εκφράζουν την απογοήτευση τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση από την ελληνική δικαιοσύνη.

Αναλυτικά:
«Θα σεβαστούμε την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παρά τη διαφωνία μας»

Δυστυχώς, η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάσισε να μεταχθούμε στην Κύπρο, ώστε να είμαστε παρόντες στην έναρξη της δίκης, η οποία θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου 2016.

Η υπόθεση για την οποία είμαστε κατηγορούμενοι αφορά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ το Νοέμβριο του 2011 όπου, αντί να απομειωθεί η υπεραξία (goodwill) των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, απεφασίσθη να προσληφθεί εξωτερικός σύμβουλος για να παρουσιάσει σχετική μελέτη – εισήγηση ώστε και με την σύμφωνη γνώμη των ορκωτών ελεγκτών της Τράπεζας να καθορισθεί το ακριβές ποσό και να γίνει η απομείωση με τα ετήσια αποτελέσματα, όπως και τελικώς έγινε. Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη χωρίς δόλο και χωρίς περιουσιακό όφελος των εμπλεκομένων, ήταν ταυτόσημη με τις αποφάσεις όλων των Ελληνικών Τραπεζών εκείνη την περίοδο σχετικά με τις αποτιμήσεις υπεραξιών, αξίας Ελληνικών Ομολόγων κ.λ.π. και όχι μόνον δεν παραπέμπει σε ποινικά αδικήματα, αλλά ως απολύτως σύννομη δεν επισύρει ούτε καν διοικητικές κυρώσεις.

Προτιθέμεθα να παρουσιαστούμε αυτοβούλως ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Δικαστικών Συνδρομών στις 9 Μαΐου προκειμένου να μεταβούμε στην Κύπρο για να παραστούμε στη δίκη της 11ης Μαΐου 2016 σεβόμενοι την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης παρότι διαφωνούμε με το περιεχόμενό της. Τέλος, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.»

Υπενθυμίζεται ότι οι  αστυνομικές Αρχές αναζητούσαν από την Παρασκευή τους δύο συνεργάτες του κ. Βγενόπουλου, οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της χειραγώγησης της αγοράς, των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης και της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές, αξιωματούχους οργανισμών ή εταιρειών.

 Σχόλια