Αγία Νάπα: Γη και ουρανό κινεί η αστυνομία της Κύπρου για την εύρεση του Αλβανού εκτελεστή

Αγία Νάπα: Γη και ουρανό κινεί η αστυνομία της Κύπρου για την εύρεση του Αλβανού εκτελεστή

Προτεραιότητα των αρχών της Κύπρου αποτελεί ο εντοπισμός του Burreli του Αλβανού εκτελεστή, διότι θέλουν να αποκλείσουν το γεγονός, να του κλείσουν το στόμα.

Η Κυπριακή Αστυνομία έχει θέσει ως προτεραιότητα των ερευνών της, για εξιχνίαση του μακελειού της περασμένης Πέμπτης στην Αγία Νάπα, τον εντοπισμό του 48χρονου Αλβανού Aleks Burreli, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου για τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη. Μαζί με τον Καλοψιδιώτη σκοτώθηκε ο λοχίας της αστυνομίας Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών και η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου 39 ετών.

Η φωτογραφία του αστυνομικού που σκοτώθηκε μαζί με την γυναίκα του.

HLIAS KAI SKEVI HATZIEYTHIMIOU

Επίσης νεκρός έπεσε ο άλλος εκτελεστής Vogli Jani 41 ετών από την Αλβανία.

Από την Interpol και την Europol έχουν ζητηθεί στοιχεία, ώστε να διαπιστωθεί το ποιόν και των δύο πληρωμένων εκτελεστών.

Η Αλβανική αστυνομία έχει ενημερώσει πως δεν υπάρχουν στοιχεία για εγκληματική δραστηριότητα του Burelli και του  Jani που σκοτώθηκε την ώρα που πυροβολούσε τα θύματα του. Ωστόσο τα Τίρανα επιβεβαίωσαν ότι και οι δύο ταξίδευαν μαζί από την αλβανική πρωτεύουσα στις 7 Μαΐου προς την Κωνσταντινούπολη και από κει στη κατεχόμενη Κύπρο στις 8 Μαΐου.

Μέσα στο χρονικό διάστημα που βρισκόντουσαν στη Κύπρο, ο Vogli και ο Burreli, φαίνεται πως ήρθαν σε επαφή με τους ηθικούς αυτουργούς, αυτούς που οργάνωσαν το συμβόλαιο θανάτου, επιλέγοντας να κάνουν το χτύπημα την ίδια ημέρα (23 Ιουνίου) με τον πενταπλό φόνο το 2012.

Εναντίον του Burreli εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να εκδοθούν και ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα, ώστε σε περίπτωση που διαφύγει από τη Κύπρο μέσω των κατεχομένων, να συλληφθεί και να εκδοθεί.

Ο Burreli ίσως να είναι τραυματισμένος αφού αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, ότι τον είδαν να φεύγει κουτσαίνοντας από τη σκηνή του εγκλήματος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπήρχε και τρίτος συνεργός που εκτελούσε χρέη οδηγού και η ταυτότητα του δεν είναι γνωστή.

Το αυτοκίνητο Hoda Integra που χρησιμοποιήθηκε μετά τον φόνο, βρέθηκε καμένο κοντά στο νεκροταφείο της Αγίας Νάπας, ενώ στο εσωτερικό του εντοπίστηκε και ένα αυτόματο καλάσνικοφ που μάλλον χρησιμοποιήθηκε στις δολοφονίες.

Αρχικά, οι πρώτες πληροφορίες έδειχναν, ότι όταν οι Vogli Jani και Aleks Burreli άνοιξαν πυρ εναντίον του Φάνου Καλοψιδιώτη και των ανθρώπων που ήταν μαζί του στο εστιατόριο που συνέτρωγαν στην Αγία Νάπα. Όταν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, φίλους του Καλοψιδιώτη, ο 37χρονος Γιώργος Χαραλάμπους, γνωστός ως «Ψύχραιμος», έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και ανταπέδωσε τα πυρά σκοτώνοντας τον ένα δράστη.

Ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα όπλα των δύο αστυνομικών που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Το όπλο του 46χρονου Λοχία Ηλία Χατζηευθυμίου βρέθηκε πάνω στο τραπέζι και το όπλο του Γιώργου Χαραλάμπους στο κάτω έδαφος. Ο Χαραλάμπους ο οποίος αν και βαριά τραυματισμένος διατηρούσε τις αισθήσεις του και ανέφερε πως δεν πυροβόλησε τον δράστη.

Ο Vogli Jani όπως έδειξε η νεκροψία σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο στήθος, ενώ επάνω του βρέθηκε και ποσότητα κοκαΐνης. Η αστυνομία εξετάζει αν υπήρχε άλλος ένοπλος, πέραν των δύο αστυνομικών στην παρέα του Καλοψιδιώτη, ή αν ο Vogli σκοτώθηκε από τον συνεργό του Aleks Burreli. Αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά τον βαλλιστικό έλεγχο των όπλων.

Επίσης, ο Φάνος Καλοψιδιώτης, πριν από 10 ημέρες είχε ενημερωθεί από αστυνομικούς, ότι πρόκειται να γίνει νέα απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και είχε κληθεί να λαμβάνει μέτρα προστασίας. Ο δικηγόρος του, την περασμένη εβδομάδα είχε στείλει επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας και ρωτούσε τι μέτρα λαμβάνονται ώστε να προστατευτεί ο πελάτης του.

Φαίνεται πως ο Καλοψιδιώτης είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα αλλά ούτε και η αστυνομία μπόρεσε να προλάβει ή να αποτρέψει το μακελειό, αν και είχε πληροφορίες, ότι αυτό θα γίνει.

Η φωτογραφία του αστυνομικού που σκοτώθηκε μαζί με την γυναίκα του.

 

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Εκτέλεσαν επιχειρηματία και τη φρουρά του μπροστά στα μάτια δεκάδων τουριστών!Σχόλια