Ακύρωση μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο υπό την απειλή επιθέσεων με όπλα

Ακύρωση μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο υπό την απειλή επιθέσεων με όπλα

Στην ακύρωση όλων των σημερινών μαθημάτων στην πανεπιστημιούπολη στο Χάιντ Παρκ προχώρησε το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, καθώς δέχθηκε απειλές από αγνώστους που προειδοποιούσαν για ένα σχέδιο επίθεσης με όπλα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Ρόμπερτ Ζίμερ, σε σχετική ανακοίνωση, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ενημέρωσε τη διοίκηση του ιδρύματος χθες «ότι άγνωστοι ανήρτησαν στο διαδίκτυο απειλές σχετικά με διάπραξη ένοπλων επιθέσεων εναντίον του Πανεπιστημίου του Σικάγο για σήμερα στις 10.00 το πρωί» τοπική ώρα.

«Βασιζόμενοι στις συστάσεις του FBI και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα σε άλλα πανεπιστήμια στη χώρα, αποφασίσαμε να ενεργήσουμε με σύνεση και να ακυρώσουμε όλα τα μαθήματα και τις δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη του Χάιντ Παρκ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Οκτωβρίου ένας ένοπλος είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός πανεπιστημίου στο Όρεγκον, σκοτώνοντας 9 ανθρώπους, προτού αυτοκτονήσει.

Φονικές επιθέσεις με όπλα συγκλόνισαν επίσης το Τενεσί την 22α Οκτωβρίου και τη Βόρεια Καρολίνα την 1η Νοεμβρίου.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Σικάγο ζήτησε από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να μην προσέρχονται στο πανεπιστήμιο και να παραμείνουν στα σπίτια τους με εξαίρεση τα στελέχη του ιατρικού προσωπικού.Σχόλια