Ακόμη 10.000 πρόσφυγες αναμένονται στη Γερμανία εντός της ημέρας

Ακόμη 10.000 πρόσφυγες αναμένονται στη Γερμανία εντός της ημέρας

Περισσότεροι από 10.000 νέοι πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στο Μόναχο εντός της ημέρας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Άνω Βαυαρίας, Κρίστοφ Χίλενμπραντ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου περισσότεροι από 20.000 μετανάστες έφθασαν στο Μόναχο από την Αυστρία, ενώ η γερμανική κυβέρνηση για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους να αντιδράσουν μπροστά στη χειρότερη προσφυγική κρίση εδώ και δεκαετίες.

Ο κ. Χίλενμπραντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, σημείωσε ακόμη ότι διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με την εγκατάσταση κοντά στο Μόναχο δύο σιδηροδρομικών σταθμών που θα έχουν στόχο να προσανατολίζουν τους πρόσφυγες, προσθέτοντας ότι η πόλη του έχει φθάσει στο όριο στο δυνατοτήτων της σε σχέση με την υποδοχή των προσφύγων.

Ο ένας απ’ αυτούς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς θα μπορούσε να εγκατασταθεί κοντά στη Λειψία, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι η περιοχή όπου θα εγκατασταθεί ο δεύτερος δεν έχει μέχρι στιγμής αποφασιστεί.Σχόλια