Ακόμη και σήμερα διάσταση απόψεων μεταξύ Υπουργείου και ΠΟΕΔΗΝ

Ακόμη και σήμερα διάσταση απόψεων μεταξύ Υπουργείου και ΠΟΕΔΗΝ

Σχεδόν τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από τη χειρότερη μέρα του 2018, από την 23η Ιουλίου, όταν η αδράνεια, η φύση και τα λάθη, μετέτρεψαν ένα πύρινο μέτωπο στο Νταού Πεντέλης, στην πιο φονική πυρκαγιά της Ελλάδας.

Ακόμη και σήμερα, 20 μέρες μετά από την τραγική αυτή μέρα, το υπουργείο Υγείας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσομείων δεν μπορούν να συμφωνήσουν όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται πως αυτή τη στιγμή έξι άτομα βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ένα παιδί στο Αγία Σοφία εκτός κινδύνουν και 27 άτομα σε κλίνες σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Η ενημέρωση αυτή δεν είναι όμως ακριβής σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς η πρόσφατη ενημέρωση της Ομοσπονδίας μιλά για εννέα άτομα σε ΜΕΘ, έξι εκ των οποίων είναι διασωληνωμένα, ενώ τα άλλα τρία αποδιασωληνώθηκαν μόλις χθες. Η Ομοσπονδία επίσης ενημέρωσε πως οκτώ άτομα βρίσκονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Να σημειωθεί πως το πιο πρόσφατο θύμα, μία 78χρονη γυναίκα η οποία πέθανε προχθές, δεν βρισκόταν στην Εντατική, αλλά σε δωμάτιο νοσοκομείου, ωστόσο υπέκυψε από ανακοπή.

 


Σχόλια