Ακτή Ελεφαντοστού: Απελευθέρωσαν 48 παιδιά-σκλάβους σε φυτείες κακάο

Ακτή Ελεφαντοστού: Απελευθέρωσαν 48 παιδιά-σκλάβους σε φυτείες κακάο

Η αστυνομία στην Ακτή του Ελεφαντοστού απελευθέρωσε 48 παιδιά σκλάβους σε εφόδους που έκανε σε φυτείες κακάο στη δυτική πλευρά της χώρας, και συνέλαβε 22 άτομα με την κατηγορία εμπορίας ή εκμετάλλευσης παιδιών.

Οπως ανακοίνωσε η Ιντερπόλ τη Δευτέρα, τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 16 ετών, κατάγονταν από το Μαλί, τη Γουϊνέα και Μπουρκίνα Φάσο καθώς και από το βόρειο τμήμα της Ακτής του Ελεφαντοστού και απελευθερώθηκαν σε συντονισμένες προσπάθειες από την 1η έως τις 6 Ιουνίου στην περιοχή Σαν Πέδρο.

Μερικοί από τους ανήλικους εργάζονταν στις φυτείες για σχεδόν έναν χρόνο υπό ακραίες καταστάσεις που «έθεταν την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο».

Ενας αξιωματούχος της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση είπε ότι στήθηκαν κέντρα φροντίδας στην περιοχή για να παράσχουν ιατρική και ψυχολογική στήριξη στα παιδιά.

Οι συλλήψεις είναι μέρος μιας σειράς σχεδίων ενάντια στην εμπορία και εκμετάλλευση παιδιών στη Δυτική Αφρική, τόνισε η Ιντερπόλ, λέγοντας ότι «στέλνουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στους ίδιους τους εμπόρους» ότι αν εμπορεύονται παιδιά, η αστυνομία θα λάβει δράση.Σχόλια