Αλ. Χαρίτσης: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία από το φθινόπωρο

Αλ. Χαρίτσης: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία από το φθινόπωρο

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με πόρους του ΕΣΠΑ που θα τεθούν σε ισχύ από το φθινόπωρο του 2016 σχεδιάζει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του νέου αναπτυξιακού σχεδίου.

Στην ερώτηση εάν εκτός από το ΕΣΠΑ, υπάρχουν άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να προωθήσουν το αναπτυξιακό σχέδιο και να προσελκύσουν επενδύσεις, ο υφυπουργός απάντησε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την υλοποίηση μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επενδύσεων.

Ο  ίδιος πρόσθεσε: «Παράλληλα με τα κλασικά προγράμματα επιχορηγήσεων του νέου ΕΣΠΑ, σχεδιάζουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με πόρους του ΕΣΠΑ που θα τεθούν σε ισχύ από το φθινόπωρο του 2016. Επιπλέον η ενεργοποίηση επενδύσεων μέσω του σχεδίου Γιούνκερ προσθέτει ήδη σημαντικούς πόρους με αναπτυξιακό χαρακτήρα στην οικονομία τόσο στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και στον τομέα των υποδομών κάθε είδους.

Το υπό σύσταση Αναπτυξιακό Ταμείο καλείται να παίξει κρίσιμο ρόλο, επίσης, για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και συντονισμό των ιδιωτικών επενδυτικών δράσεων. Παράλληλα, θεσπίζουμε το Αναπτυξιακό Συμβούλιο, με βασική λειτουργία την εκπόνηση λεπτομερούς «οδικού χάρτη» για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

Διαβάστε επίσης:

Νέα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης επιχειρήσεων προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης ΧαρίτσηςΣχόλια