Αλέξη δεν βρέχει, σας έφτυσε ο κόσμος

Αλέξη δεν βρέχει, σας έφτυσε ο κόσμος

Τελικά οι δημοσκόποι για ακόμη μια φορά έπεσαν έξω! Αλλά αυτήν την φορά δεν γέλασε ο Αλέξης. Η διαφορά είναι μεγάλη. Η ήττα είναι συντριπτική. Δεν έχει ξανασημειωθεί σε ευρωεκλογές τέτοια χαώδης διαφορά μεταξύ κόμματος της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σοκ στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τεράστιο. Ούτε οι ίδιοι δεν το περίμεναν! Το Αντι-Συριζα κίνημα, που κατάφερε να ενθυλακώσει η Νέα Δημοκρατία (καλώς ή κακώς) σάρωσε. Ο κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο. Ήταν και είναι θυμωμένος. Και το έδειξε.

Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τα ζήσαμε όλα. Σφιχταγκάλιασμα με την ακροδεξιά του Καμμένου, υπουργοποίηση στελεχών του παλιού, κακού, ΠΑΣΟΚ, πολιτικές οι οποίες διέλυσαν την μεσαία τάξη και ισοπέδωσαν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Υπουργούς-τραμπούκους και αλαζόνες. Καβαλημένα καλάμια οι οποίοι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν (ψυχολογικά) το «δώρο» του Μνημονίου που τους εκτόξευσε από το 4% στο 35%.

Ο κόσμος απόλαυσε την φαυλότητα, τον καιροσκοπισμό, το βόλεμα, την λοβιτούρα, τον λαϊκισμό, την πόλωση, τις επιθέσεις σε θεσμούς και στην Δικαιοσύνη. Απόλαυσε μια κυβέρνηση που δεν είχε καμία σχέση με την Αριστερά, όπως τουλάχιστον την είχε στο μυαλό του.

Ο δρόμος πλέον είναι μονόδρομος. Εκλογές, εδώ και τώρα. Παρά το γεγονός ότι κανά-δυο στελέχη (Παππάς, Φλαμπουράρης) για δικούς του προφανώς λόγους, εισηγούνται εκλογές τον Οκτώβριο, άπαντες οι οποίοι δεν χαρακτηρίζονται ιδεοληπτικοί ή τρέφουν αυταπάτες γνωρίζουν ότι η διαφορά θα εκτοξευτεί ακόμη περισσότερο. Γι αυτό και τις ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η σημερινή βροχή θα γινόταν μπόρα ή και τσουνάμι!

ΥΓ. Είναι προφανές ότι θα επιχειρηθεί άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για συγκρότηση ενιαίου μετώπου απέναντι στην Νέα Δημοκρατία. Είναι αργά. Δεν μπορείς να αγκαλιάζεις ακροδεξιά στελέχη, να υβρίζεις ένα ιστορικό Κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια να του απλώνεις χείρα αγάπης.

ΥΓ1. Τεράστια επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη να «αγκαλιάσει» το Κέντρο. Όλες οι σημαντικές νίκες της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή, αυτό είχαν πετύχει άλλωστε.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

Σχόλια