Αλεξιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση καμία επιχείρηση να γλιτώσει τον έλεγχο

Αλεξιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση καμία επιχείρηση να γλιτώσει τον έλεγχο

Δεν περιγράφουμε το δικό μας sucess story, δεν εφησυχάζουμε, απλά τα παρακολουθούμε από κοντά και εργαζόμαστε για να πάνε καλύτερα τα πράγματα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Σχετικά με τα φορολογικά έσοδα ο κος Αλεξιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δική μου εκτίμηση είναι ότι θα καλύψουμε τον προϋπολογισμό και θα είμαστε πολύ πιο πάνω από τον προϋπολογισμό. Από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής και δημοσιοποιούνται, βλέπω ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης».

Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής ο κος Αλεξιάδης τόνισε ότι γίνεται σημαντική δουλειά. Ας συγκρίνει κάποιος τις κινήσεις του Ιουλίου και Αυγούστου του 2016 με τα προηγούμενα χρόνια, πότε άλλοτε έγιναν σε 40 μέρες τόσα πολλά όσα έγιναν τώρα;…» Για τις κάρτες και τις αποδείξεις ο υπουργός διευκρίνισε ότι, «οι πολίτες μέχρι τώρα κρατάνε τις χειρόγραφες αποδείξεις, αλλά όταν ψηφιστεί η διάταξη για το πλαστικό χρήμα δεν θα χρειάζεται οι πολίτες να τις κρατούν, γιατί η χρήση της κάρτας θα αποδεικνύει τη συναλλαγή. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, αυτοί που έχουν δικαίωμα να έχουν αφορολόγητο θα πρέπει να χτίζουν το αφορολόγητο με κάρτα», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να καταλάβουν οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, ότι όσοι δεν κόβουν αποδείξεις, ή εμποδίζουν ελέγχους θα έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα». «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει μια μεγάλη μάχη χωρίς κανένα συμβιβασμό, χωρίς καμία υπαναχώρηση. Το μόνο άβατο που δεχόμαστε για θρησκευτικούς λόγους είναι το άβατο του Αγίου Όρους. Δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε επιχείρηση, οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, όπου και αν είναι, όποιες επαφές ή φιλίες και αν έχει να γλιτώσει τον φορολογικό έλεγχο», τόνισε ο κος Αλεξιάδης.

 Σχόλια