Αλεξιάδης: Διαψεύδει κατηγορηματικά την επιβολή αναδρομικού φόρου για το 2015

Αλεξιάδης: Διαψεύδει κατηγορηματικά την επιβολή αναδρομικού φόρου για το 2015

Ότι δε θα υπάρξει καμία επιβολή αναδρομικού φόρου για το 2015, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

«Αναδρομική αύξηση δεν υπάρχει ούτε στον σχεδιασμό, ούτε οπουδήποτε αλλού στο μυαλό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιβολή αναδρομικού φόρου στα εισοδήματα του 2015.

«Είναι ψέματα αυτά που λένε ότι αυξάνουμε τους φόρους για τα φετινά εισοδήματα, βάζουμε αναδρομικούς φόρους, έρχονται νέοι φόροι, και μια σειρά από αναδημοσιεύσεις τέτοιες που καταλαβαίνω πολιτικά γιατί γίνονται, αλλά είναι ψέματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν έχουμε στα μανίκια κρυφούς άσους να βγάλουμε, και όπως είπα με σαφήνεια το Σάββατο, για το 2015 θα έχουμε πολύ μικρές αλλαγές στη φορολογική μας δήλωση, έρχονται τις επόμενες μέρες στη Βουλή», είπε ακόμη ο κ. Αλεξιάδης.

Ερωτηθείς αν στα εισοδήματα του 2015 θα αυξηθούν οι συντελεστές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δε σχεδιάζει καμία υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών, αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο».

«Αυτό που σχεδιάζεται είναι μικρές αλλαγές στα θέματα των φορολογικών δηλώσεων, γιατί πρέπει να κλείσουν αυτές οι αλλαγές άμεσα και να προετοιμαστούν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίς», διευκρίνισε στη συνέχεια.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι θα γίνουν δυο ή τρείς μικρές αλλαγές οργανωτικού χαρακτήρα, και ξεκαθάριζαν ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας και στο αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να έρθει κάποια έκτακτη επιβολή φόρου προχώρησε και ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.Σχόλια