Αλεξιάδης: Φορολογική μεταρρύθμιση, περιουσιολόγιο & εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων, το τρίπτυχο της κυβέρνησης για απόδοση δικαιοσύνης

154 0

Φορολογική μεταρρύθμιση, περιουσιολόγιο και εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων, είναι το τρίπτυχο της κυβέρνησης για την απόδοση δικαιοσύνης, όπως υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο υπουργός έκανε αναφορά και στη διαχείριση της νέας λίστας καταθετών του εξωτερικού, σημειώνοντας ότι «δεν πέρασε από κανένα πολιτικό γραφείο και παραδόθηκε απευθείας στους εισαγγελείς».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Αλεξιάδης επέκρινε τη στάση της, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας στο λαό και ερχόμαστε να εφαρμόσουμε αυτό που ψήφισε ο λαός».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις της ΝΔ για τις υψηλές δαπάνες του προϋπολογισμού, ο κ. Αλεξιάδης διερωτήθηκε εάν επιθυμούν «απολύσεις στο δημόσιο, μείωση μισθών και κλείσιμο υπηρεσιών». Όπως διαβεβαίωσε, η εξοικονόμηση θα επέλθει μέσω της μείωσης της σπατάλης.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στην πορεία των εσόδων, τονίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα τον Νοέμβριο ήταν κατά 523 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2014.Join the Conversation