Αλεξιάδης: Πιθανή εξαίρεση νησιών από την αύξηση ΦΠΑ, λόγω προσφυγικού

Αλεξιάδης: Πιθανή εξαίρεση νησιών από την αύξηση ΦΠΑ, λόγω προσφυγικού

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ τον Ιούνιο στα νησιά που δέχονται τις χιλιάδες προσφύγων άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη.

Πρόκειται κυρίως για τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω, τη Σάμο, τη Λέρο και τη Χίο που καθημερινά δέχονται χιλιάδες μετανάστες και Σύριους πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας, και σύμφωνα με τον υπουργό μελετάται η εξαίρεση από την επερχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά ζητούν από την κυβέρνηση να πει έγκαιρα ποια νησιά θα ενταχθούν τον Ιούνιο του 2016 στην δεύτερη ομάδα εκείνων των νησιών όπου θα αυξηθεί ο ΦΠΑ.

«Έχουμε ευαισθησία ότι δεν είναι δυνατόν στα ακριτικά νησιά με τρομερό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που αποδεικνύουν την αλληλεγγύη, να τους επιβαρύνουμε περισσότερο. Το εξετάζουμε και το επόμενο διάστημα θα τεθεί στα αρμόδια όργανα και θα ληφθούν οι αποφάσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.Σχόλια