Αλέξης Τσίπρας: Εγκαινίασε το πρώτο κέντρο απεξάρτησης στις φυλακές Διαβατών

Αλέξης Τσίπρας: Εγκαινίασε το πρώτο κέντρο απεξάρτησης στις φυλακές Διαβατών

Την πρώτη μονάδα απεξάρτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα, που θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα των φυλακών Διαβατών , εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα.

Πρόκειται για τη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 84 άτομα, τα οποία θα ακολουθούν το πρόγραμμά της σε καθημερινή 24ώρη βάση, χωρίς να επιστρέφουν στα κελιά με τους υπόλοιπους κρατουμένους.

Τον Πρωθυπουργό περίμενε θερμή υποδοχή από τους κρατούμενους,  που μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φιλοφρονήσεις.

Ωστόσο, με αφορμή της παρουσίας του στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του ελπιδοφόρο μήνυμα για τις καταστάσεις που βιώνει η χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το μήνυμα είναι ότι πάρα τις συνθήκες της κρίσης, της οικονομικής δυσκολίας, των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και κοινωνία, έχουμε τη δυνατότητα με πείσμα και σκληρή δουλειά να δημιουργούμε, να παράγουμε, να κάνουμε πολλά για να αλλάξουμε την χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε, όχι μόνο μία νέα αρχή για τις φυλακές Διαβατών, αλλά μία νέα αντίληψη για τη σωφρονιστική πολιτική. Μία αντίληψη που έχει στο επίκεντρό της την επιείκεια και τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και συνέχισε ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της μονάδας, ενώ έκανε ειδική μνεία και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη -που ήταν παρών στα εγκαίνια- επί της θητείας του οποίου ξεκίνησε το έργο.

 

 

Σχόλια