Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, καρφιά και… «προειδοποιήσεις» από Μητρόπουλο για μια θέση στις λίστες

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, καρφιά και… «προειδοποιήσεις» από Μητρόπουλο για μια θέση στις λίστες

Την προσφιλή τακτική τού «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» επέλεξε για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Μητρόπουλος όσον αφορά την εμπλοκή του με τεράστια υπόθεση φοροδιαφυγής κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που έδωσε και μάλιστα χρησιμοποιώντας απολύτως καταχρηστικά κάποια αίθουσα της Βουλής αφού αυτή αφορούσε ένα σαφώς προσωπικό του θέμα. 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εμφανίζοντας και πάλι τις εισηγήσεις ως αποφάσεις, έκανε λόγο ξανά για παραγεγραμμένα αδικήματα φοροδιαφυγής κάτι που φυσικά δεν ισχύει, όπως αποδεικνύουν και τα δικαστικά ντοκουμέντα που έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκλειστικά το ereportaz.

Την ίδια στιγμή, απέδωσε την εξέλιξη της υπόθεσής του σε συντροφικά μαχαιρώματα, αφήνοντας αιχμές και για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία πίστευε πως θα σταθεί στο πλευρό του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Μητρόπουλος ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει ψήγμα φοροδιαφυγής, ενώ απέδωσε την υπόθεση σε κατασκευή υπηρεσιακών παραγόντων.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου τους κάλεσε «αντί συγνώμης να αναζητήσουν την αλήθεια» και πρόσθεσε:

«Σας έχω τα χαρτιά της στρατολογίας μου. Δείτε πόσες φορές είχα φυλακιστεί επι δικτατορίας. Σας ζητώ αντί συγνώμης για τις υπερβολές που είπατε να αναζητήσετε την αλήθεια απέναντι στα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, τις φιλενάδες σας».

Ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση επέλεξε να κάνει αρκετές προσωπικές αναφορές στην σχέση του με τον κ. Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που -όπως υποστήριξε- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακάλαγε για να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί το 2010 όταν με παρακάλεσε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου παραπονεμένος που τον είχαν εγκαταλείψει ο  Κουβέλης και ο Αλαβάνος. Του είχα πει: «πρόεδρε υπάρχει αθλιότητα απέναντι μου» και μου απάντησε «έχεις καλά άντερα Αλέξη»».

Σημείωσε ότι «σε προσωπικές συνομιλίες με τον κ. Τσίπρα μου εγγυήθηκε ότι θα αρθεί υπεράνω των συντροφικών μαχαιρωμάτων και θα αποφασίσει την δική μου ελεύθερη συνεργάσιμη συμβολή που απεδείχθη και από τις ολονύκτιες κρίσιμες συνεδριάσεις της Βουλής».

Είπε ότι από την συνομιλία του με τον κ. Παναγιώτη Νικολούδη κατάλαβε ότι πίσω από την εναντίον επίθεση υπάρχουν στελέχη από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να τους κατονομάσει.«Δεν θα αφήσω κανένα μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ να με σπιλώσει μέσα από αυτή την αθλιότητα» είπε και συνέχισε: «Διάβασα τον Βουτση που είπε ότι η διαφορά μας είναι ιδεολογική και όχι η προσωπική υπόθεση. Δεν αρκούμαι με αυτό. Στην διάσκεψη τους είπα, σας ευχαριστώ που από το 3% ηγήθηκα του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου. Σας ευχαριστώ που σεβαστήκατε την επιθυμία μου να μην γίνω υπουργός. Στον δεύτερο ανασχηματισμό μου προτάθηκε υπερυπουργείο. Ως πρώτος βουλευτής Αττικής είμαι στο πλευρό αυτών που κακουχούν λόγω των μνημονίων, θα είμαι κοντά στο λαό και δεν θα επιτρέψω με πρόσχημα κατασκευασμένη υπόθεση να με σπιλώσουν».

«Δεν είναι η πρόθεσή μου να διεκδικήσω θέση εκλόγιμη στο ΣΥΡΙΖΑ παρότι πληροφορούμαι ότι ο Τσίπρας έχει δημοσκοπήσεις που με δείχνουν πρώτο στην περιφέρειά μου. Οφείλουμε να γίνουμε ανάχωμα σε όσα έρχονται. Μόνο δύο ρυθμίσεις του νέου μνημονίου – ότι κανένας δεν θα έχει εγγύηση σύνταξης και πως θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ – κατακρημνίζουν το κοινωνικό κράτος», τόνισε ακόμα ο κύριος Μητρόπουλος.

Για την ουσία της υπόθεσης φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται, τόνισε: «Ουδέποτε εισπράχθηκε το ποσό από εμένα αλλά από το γραφείο μου. Το ποσό αυτό το διεκδίκησαν δύο άλλοι συνάδελφοί μου δικηγόροι και το κέρδισαν δικαστικά. Ως πατριώτης πριν τους τα αποδώσω σε εκείνους που δικαστικά τα δικαιούταν τα πέρασα μέσω του Νόμου Αλογοσούφη από την χώρα για να φορολογηθούν».

«Τι θα πείτε στον Τσίπρα; Είμαι φοροφυγάς ή όχι; Αν με κόψει για ιδεολογικούς λόγους δικαίωμά του. Ο Βούτσης είπε ότι τους έχει πειράξει αυτό που είπα, ότι το πρόγραμμα που δεχθήκαμε να εφαρμόσουμε είναι  αντικοινωνικό. Αυτό είναι ιδεολογική διαφοροποίηση. Αυτά όμως που είπα είναι παιδική χαρά σε σχέση με όσα γράφουν στην επιστολή τους οι 53. Αν η ηγεσία με αιτιάται για ιδεολογικά να μου το πει ο Τσίπρας.  Αλλά η προσωπική σπίλωση είναι άλλο πράγμα», τονίζει ακόμα.

Ο κύριος Μητρόπουλος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές κινήσεις του, εφόσον τελικά δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόθεσή μου είναι να στηρίξω ένα εγχείρημα που παρότι δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου. Δεν πετύχαμε στις διαπραγματεύσεις δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Ο Τσίπρας δεν έκανε τις καλύτερες επιλογές αλλά ξέρω ότι έδωσε την μάχη. Αλλά δεν εγκαταλείπω την μάχη και δεν θα του βάλω αναχώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα του κάνω κριτική» είπε αναφορικά με την μελλοντική του στάση εντός κόμματος, αλλά τόνισε ότι θα περιμένει «την ηγεσία τι θα πράξει».

«Μέχρι τώρα καμία πρόθεση δεν έχω για πολιτική ανάμιξη» είπε, τονίζοντας: «Όχι επειδή είμαι το δημοφιλέστερο πρόσωπό του και ο καλύτερος για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αλλά δεν έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κανένα δικαίωμα, κανένα νομιμοποιητικό επιχείρημα να αποκλείσει το πρώτο σε ψήφους, σε όλη την ιστορία, στέλεχός του».


Σχόλια