Αλληλοκατηγορίες Τόσκα – Βενιζέλου στη Βουλή

Αλληλοκατηγορίες Τόσκα – Βενιζέλου στη Βουλή

Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον κ. Τόσκα αν γνωρίζει πού πηγαίνει ο απερχόμενος διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Στ. Σταυρόπουλος. Ο κ. Τόσκας απάντησε ότι δε γνωρίζει και ότι δε ρώτησε για να μη θεωρηθεί ότι παρεμβαίνει.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Τόσκα ότι τον θυμάται «έξω από το γραφείο του Π. Μπεγλίτη στο Πεντάγωνο».

«Ήμουν διευθυντής του γραφείου του κ. Μπεγλίτη», του υπενθύμισε ο κ. Τόσκας.

«Ως διευθυντής είχατε άποψη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών και δε γνωρίζετε την τύχη του Στ. Σταυρόπουλου;», ρώτησε ο κ. Βενιζέλος.

«Εσείς γνωρίζατε κάθε γραμμή της συμφωνίας για τα υποβρύχια, εγώ όχι», του απάντησε δηκτικά ο κ. Τόσκας λέγοντας ότι «δε θέλω να μιλήσω για στικάκια και υποβρύχια».

Η απάντηση του κ. Τόσκα εξόργισε τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος απάντησε φωνάζοντας ότι «είστε θρασύς και πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής διαδρομής που ακολουθήσατε. Δεν έχετε κανένα σεβασμό, παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και έρχεστε εδώ να πείτε ύβρεις και υπαινιγμούς».

Τα πνεύματα ηρέμισε με παρέμβασή της η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος που καταψήφισε την πρόταση Τόσκα, επέμεινε: «Δεν τελείωσε εκ μέρους μου, καμία πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι. Είμαστε ακόμη στην αρχή».Σχόλια