Αμπατζόγλου: Αν ο Μητσοτάκης καλέσει τον Μεϊμαράκη σε debate, θα πει «ναι» υπό όρους

Αμπατζόγλου: Αν ο Μητσοτάκης καλέσει τον Μεϊμαράκη σε debate, θα πει «ναι» υπό όρους

Ανοιχτό υπό όρους, άφησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής debate μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πολιτικός σύμβουλός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Θόδωρος Αμπατζόγλου, στην τελική ευθεία για το β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς στο Βήμα FM για το ενδεχόμενο debate ανάμεσα στους δυο υποψηφίους ο κ. Αμπατζόγλου επανέλαβε ότι «τα debate συνήθως γίνονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων και δε βοηθούν το κλίμα της ενότητας, αλλά και συνολικά την εικόνα του κόμματος. Σταθερά, λοιπόν, εμείς είμαστε αρνητικοί σε τέτοιου τύπου debate μεταξύ συναδέλφων του ίδιου κόμματος».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «εάν από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη υποστηριχθεί ότι αποφεύγουμε ένα τέτοιο διάλογο, τότε εμείς είμαστε παρόντες να γίνει με όρους που θα συμφωνήσουμε».

Σε ό,τι αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Αμπατζόγλου σχολίασε πως «προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική πρέπει να διευρυνθεί, να γίνει μεγάλη και ισχυρή. Το δίλημμα είναι αν η ΝΔ θα διευρυνθεί ή θα περιχαρακωθεί. Και πρέπει να διεισδύσει όχι μόνο σε χώρους επιχειρηματικών κύκλων, αλλά και στα λαϊκότερα στρώματα, στους αγρότες, την περιφέρεια, τη νέα γενιά, σε όλη την κοινωνία».

«Με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Νέα Δημοκρατία, εκτός από τη συσπείρωσή της, θα μπορέσει να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει συνολικά σε όλα τα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε o συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη.

Ακόμη, ο κ. Αμπατζόγλου υπενθύμισε πως δικαίωμα στην ψηφοφορία της 10ης Ιανουαρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν μόνο οι 404.000 πολίτες που έλαβαν μέρος στον πρώτο γύρο των εκλογών. Πρόσθεσε δε, ότι δε θα χρειάζεται η εκ νέου καταβολή αντιτίμου τριών ευρώ, ενώ σημείωσε πως η διαδικασία της ψηφοφορίας θα είναι αρκετά εύκολη, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία.Σχόλια