Αμπντεσλάμ: Είμαι χαρούμενος που τέλειωσε, δεν άντεχα άλλο το κυνηγητό – Ταυτοποιήθηκε συνεργός του

Αμπντεσλάμ: Είμαι χαρούμενος που τέλειωσε, δεν άντεχα άλλο το κυνηγητό – Ταυτοποιήθηκε συνεργός του

Την ανακούφισή του που το κυνηγητό τελείωσε, φέρεται να εκδήλωσε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ μετά τη σύλληψή του στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, τέσσερις μήνες μετά τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι, που οδήγησαν στο θάνατο 130 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα Het Nieuwsblad, ο 26χρονος Γάλλος μαροκινής καταγωγής στην κατάθεσή του φέρεται να είπε ότι «Είμαι χαρούμενος που τέλειωσε. Δεν άντεχα άλλο», και ότι ένιωσε ανακουφισμένος που συνελήφθη.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του, Σβεν Μάρι, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βελγίου Radio 1, και σημειώνοντας ότι ο πελάτης του νιώθει «ανακουφισμένος» που το «κυνηγητό τέλειωσε».

Τα παραπάνω έρχονται μετά την αποκάλυψη του Αμπντεσλάμ στις βελγικές αρχές, ότι «ήθελε να ανατιναχτεί μέσα στο Stade de France» τη νύχτα των φονικών χτυπημάτων, όμως, τελικά άλλαξε γνώμη.

«Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τις αρχές επιβεβαίωσε ότι ήθελε να ανατιναχθεί στο Stade de France, όμως, έκανε πίσω», δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο Αμπντεσλάμ υποστήριξε ότι σχεδίαζε νέες τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο αυτή τη φορά τις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ακόμη ότι ο συνήγορός του τόνισε πως οι πληροφορίες που έχει ο πελάτης του «αξίζουν χρυσάφι», καθώς «είναι υψίστης σημασίας» για τους ερευνητές, ενώ πρόσθεσε πως συνεργάζεται με τις βελγικές αρχές και δεν κάνει χρήση του δικαιώματος να παραμείνει σιωπηλός.

Εντούτοις ο Μάρι επισήμανε πως ο Αμπντεσλάμ «δεν είπε ότι θέλει να γίνει πληροφοριοδότης».

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα της έκδοσής του στη Γαλλία, ο δικηγόρος του δήλωσε πως «δεν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο δε θα μπορούσε να εκδοθεί στη Γαλλία», αλλά εξήγησε ότι θέλει να ελέγξει τη νομιμότητα του αιτήματος τη στιγμή που πρόκειται για σύλληψη σε ευρωπαϊκό έδαφος. «Κάνω τη δουλειά μου, δεν πρόκειται για απόπειρα να κερδίσει χρόνο. Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει», συμπλήρωσε ο Μάρι.

Την ίδια ώρα, ταυτοποιήθηκε και ένας από τους συνεργούς του Αμπντεσλάμ, ο 24χρονος Ναζίμ Λααχράουι, ο οποίος είχε εμπλακεί στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρουν πηγές που σχετίζονται με τις έρευνες των γαλλικών αρχών, βρέθηκαν ίχνη DNA του 24χρονου σε εκρηκτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό του Παρισιού.

Ο Λααχράουι είχε μεταβεί στη Συρία τον Φεβρουάριο του 2013 και καταζητείτο από το Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ επιχείρησε να επιστρέψει στην Ευρώπη, εντοπίστηκε στα σύνορα Αυστρίας – Ουγγαρίας όπου υποβλήθηκε σε ελέγχους δίνοντας στις τοπικές αρχές το όνομα Σουφιάνε Καγιάλ. Μάλιστα, λέγεται πως τότε βρισκόταν με τον Αμπντεσλάμ.



Σχόλια