Ανεκδιήγητος ο Yanis την… έκανε για Αίγινα

Ανεκδιήγητος ο Yanis την… έκανε για Αίγινα

Δε θα βρίσκεται σήμερα στη Βουλή για την ψηφοφορία που θα δώσει εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τη διαπραγματευτική ομάδα να προχωρήσουν στη συζήτηση της ελληνικής πρότασης με τους δανειστές, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για την απουσία του.

tweet

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω Twitter, δε θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, για οικογενειακούς λόγους και θα στείλει επιστολική ψήφο, ενώ στις σχετικές αναρτήσεις του εξέφρασε εκ νέου την πλήρη στήριξή του στον νυν υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της Κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό.

psifos

Και ενώ η πρόταση βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή δημιουργώντας έντονο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση από τις αντιδράσεις που φέρνει το «βαρύ» πακέτο μέτρων, ο κ. Βαρουφάκης, εθεάθη νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής στο πλοίο για την Αίγινα μαζί με τη σύζυγό του…

1

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο ίδιος με νέα ανάρτησή του στο Twitter, οι οικογενειακοί λόγοι που επικαλέστηκε ήταν ότι θέλει να περάσει το Σαββατοκύριακο με την κόρη του που φεύγει για την Αυστραλία.

varouf daughter

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το protothema.gr, δημοσιογράφος του ΘΕΜΑτος δέχτηκε επίθεση από το περιβάλλον του Γιάνη Βαρουφάκη, στο λιμάνι της Αίγινας, όπου έφτασε ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα πάντα με το protothema.gr, όταν ο δημοσιογράφος, Φρίξος Δρακοντίδης και ο φωτορεπόρτερ Γουίλλιαμ Φαίηθφουλ προσπάθησαν να φωτογραφίσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγό του Δανάη, δέχτηκαν επίθεση από άντρες της προσωπικής ασφάλειας του κ. Βαρουφάκη.

«Απρόκλητα και χωρίς να υπάρχει λόγος, ένας από τους σωματοφύλακες του Γιάνη Βαρουφάκη επιτέθηκε στον Φρίξο Δρακοντίδη όταν ο δημοσιογράφος του ΘΕΜΑτος προσπάθησε να ζητήσει μια δήλωση από τον τέως υπουργό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δε σεβάστηκε την προσπάθεια του ρεπόρτερ του Πρώτου Θέματος να ενημερώσει τους πολίτες αλλά ουσιαστικά έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν βίαια με αποτέλεσμα ένας από τους τρεις αστυνομικούς της προσωπικής του φρουράς να του επιτεθεί, να τον αρπάξει από το λαιμό και να τον σπρώξει με βία στη μπουκαπόρτα όπου έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι», γράφει το protothema.gr.

«Για το πρωτοφανές περιστατικό της επίθεσης στον δημοσιογράφο του ΘΕΜΑτος ενημερώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, ενώ ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης έχει ήδη μεταβεί στο λιμεναρχείο του νησιού όπου καταθέτει μήνυση εναντίον του πρώην υπουργού, της συζύγου του και των τριών ανδρών ασφαλείας», προσθέτει.Σχόλια