ΑΝΕΛ: Επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα

 

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου μίλησε σχετικά με την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αναφέροντας το λεχθέν από τον πρωθυπουργό ότι «ο κ. Μουζάλας βοήθησε ώστε να υπάρχει μια εύνοια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις σχέσεις της Ελλάδας με τα άλλα κράτη-μέλη.»

Τόνισε πως το όλο θέμα θα λυθεί με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας από το εξωτερικό, αποσαφηνίζοντας στην συνέχεια ότι «η διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ δεν αφορά στο έργο του κ. Μουζάλα, αφορά στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια από έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης.»

Απέρριψε την χρήση του όρου «σαρδάμ» στην προκειμένη περίπτωση, προσθέτοντας «είτε ήταν γκάφα είτε δεν ήταν, η ουσία είναι ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, που είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων διεθνώς στην κρίσιμη φάση της Συνόδου – δυο μέρες πριν – να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια, δεν είναι κάτι που οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο.»

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ναι, υπάρχει ζήτημα. Δεν έχει αλλάξει κάτι…»

Τέλος, συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για την χθεσινή συμφωνία για το προσφυγικό.

 Σχόλια