Άνετη νίκη για Τραμπ-Χίλαρι στη Νέα Υόρκη

Άνετη νίκη για Τραμπ-Χίλαρι στη Νέα Υόρκη

Άνετες νίκες εξασφάλισαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον απέναντι στους συνυποψηφίους τους στη Νέα Υόρκη προς την τελική διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος.

«Νεοϋορκέζοι, πάντα είχατε την υποστήριξή μου  και εγώ πάντα προσπαθούσα να έχω τη δική σας», δήλωσε η κ. Κλίντον, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς τους ψηφοφόρους της, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η απόκτηση του χρίσματος των Δημοκρατικών πλησιάζει.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τραμπ φαινόταν ότι θα πάρει σχεδόν και τους 95 Ρεπουμπλικανούς αντιπροσώπους.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι οι Νεοϋορκέζοι με ξέρουν καλύτερα απ’ όλους, ψηφίζοντάς με με αυτόν τον τρόπο, είναι απλά απίστευτο» ανέφερε ο κ. Τραμπ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα στον πύργο του στο Μανχάταν, επισημαίνοντας ότι ο κοντινότερος αντίπαλός του, Τεντ Κρουζ, «έχει μαθηματικά αποκλειστεί».

Σημαντικά, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με πάνω από 60%, ενώ η Χίλαρι Κλίντον με μόλις κάτω του 58%.

With more than 98% of the results in, Mr Trump is leading with just over 60% of the vote while Mrs Clinton has just under 58%.

Όσον αφορά την αντίδραση των ΜΜΕ της χώρας, » στη γενέτειρά της, η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται χαλαρή για πρώτη φορά σε μια δύσκολη και απρόβλεπτη κούρσα των Δημοκρατικών» ήταν το σχόλιο των New York Times, ενώ «αυτή η νίκη του Τραμπ θα μετατοπίσει τη δυναμική από το κίνημα των επικριτών του», επισημαίνει η New York Daily News.

Ακολουθούν οι προκριματικές εκλογές στην Πενσυλβάνια στις 26 Απριλίου, περιοχή που θεωρείται νευραλγική για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν στην Ιντιάνα στις 3 Μαΐου.Σχόλια