Αγγλίδα τουρίστρια έπεσε σε γκρεμό στην Κρήτη και σώθηκε από φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook

Αγγλίδα τουρίστρια έπεσε σε γκρεμό στην Κρήτη και σώθηκε από φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook

«Το Facebook μού έσωσε τη ζωή όταν έπεσα σε γκρεμό 107 μέτρων κατά τη διάρκεια των διακοπών μου σε ελληνικό νησί» δηλώνει στη Daily Mirror η 55χρονη Sandi Allcock.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η  τουρίστρια γλίτωσε από βέβαιο θάνατο χάρη στην ευρηματικότητα της, καθώς για ώρες ταλαντευόταν σε μια προεξοχή του γκρεμού από την οποία αν έπεφτε θα έκανε βουτιά θανάτου 304 μέτρων. Αυτό που τελικά ανέκοψε την πτώση της στα 107 μέτρα ήταν μια αιωνόβια ελιά.

Η ζωή της 55χρονης η οποία βρισκόταν την Κρήτη από τον περασμένο Φεβρουάριο, κρεμόταν στην κυριολεξία από μια κλωστή, καθώς είχε σπάσει 20 κόκαλα και έβλεπε τις πέτρες κάτω από αυτήν να καταρρέουν η μία μετά την άλλη, ενώ επιπλέον δεν είχε ούτε η ίδια αλλά ούτε και οι διασώστες την παραμικρή ιδέα για το πού βρισκόταν. Έτσι, το Facebook έγινε η μόνη της ελπίδα για επιβίωση.

Η ίδια μιλώντας στη Daily Mirror είπε: «Ηταν τρομακτικό, πέρασα φοβερές στιγμές να προσπαθώ να περιγράψω το πού είμαι στις υπηρεσίες διάσωσης, αλλά δεν έβαζε πουθενά».

sandi-allcock-after-her-fall-from-a-cliff-in-crete
«Το να βάλω μια φωτογραφία για το πού ήμουν στο Facebook ήταν ένας τρόπος να επικοινωνήσω γρήγορα για το πού βρισκόμουν. Ήξερα ότι κάποιος θα μπορούσε να αναγνωρίσει την τοποθεσία μου ή να γνωρίζει κάποιον που να μπορεί να το κάνει» πρόσθεσε.

Και όντως, ένας δύτης αναγνώρισε την περιοχή και είπε στα σωστικά συνεργία πού να ψάξουν για να τη βρουν.

Η φωτογραφία που της έσωσε τη ζωή :

sandi-allcock-photo-of-place

 

Η ίδια επισκέφθηκε το ελληνικό νησί όταν βγήκε σύνταξη και βρισκόταν στην Κρήτη από τον Φεβρουάριο μαζί με την 61χρονη αδελφή της Denise. Στις 2 Ιουνίου αποφάσισε να κάνει βόλτα κοντά στην ακτογραμμή, αλλά η βόλτα δίπλα από τον γκρεμό πήρε άλλη τροπή. «Οταν άνοιξα τα μάτια μου, ταλαντευόμουν σε μια προεξοχή 304 μέτρων. Τα χέρια μου είχαν κολλήσει σε δύο δέντρα ελιάς, που με σταμάτησαν από την πτώση προς το θάνατo» δήλωσε.

«Ηταν τρομακτικό. Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δεξί μου χέρι, το υπόλοιπο σώμα μου υπέφερε» προσθέτει.

Η ίδια αν και πήρε τις αρχές το μόνο που μπορούσε να πει ήταν πως έβλεπε βράχους και θάλασσα, κάτι που δεν ήταν και τόσο βοηθητικό για τους διασώστες. «Κανείς δεν θα με έβρισκε αν δεν ήμουν στο Facebook» καταλήγει.

sandi-allcock-after-her-fall-from-a-cliff-in-crete_2

 

 

 Σχόλια