Ανοιχτή η κυβέρνηση σε εναλλακτικές προτάσεις για την τοποθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων

Ανοιχτή η κυβέρνηση σε εναλλακτικές προτάσεις για την τοποθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων

Ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δεχθεί εναλλακτικές προτάσεις των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων, διαβεβαίωσε τους δημάρχους Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, και Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στη συνάντησή του με τους δύο δημάρχους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Φλαμπουράρης, σημείωσε σχετικά ότι μοναδική προϋπόθεση είναι οι εναλλακτικοί αυτοί χώροι να πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (ελάχιστη έκταση 20 στρεμμάτων), και να υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις παραχώρησης.

«Σε κάθε περίπτωση, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Εφόσον, όμως, οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους χώρους το συντομότερο δυνατό», επεσήμανε ο ίδιος.Σχόλια