Ανοίγει ο δρόμος για τον υγειονομικό έλεγχο των κρατουμένων

Ανοίγει ο δρόμος για τον υγειονομικό έλεγχο των κρατουμένων

Επιτέλους, ανοίγει ο δρόμος για τον υγειονομικό έλεγχο των κρατουμένων στις φυλακές, μετά την έρευνα του ereportaz.gr και του healthreportaz.gr για την κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος σε ό,τι αφορά στην υγεία των τροφίμων των φυλακών της χώρας, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν αφεθεί στην τύχη τους, με τις υγειονομικές τους ανάγκες να καλύπτονται υποτυπωδώς, και τις φυλακές να έχουν μετατραπεί σε «βόμβες εν αναμονή», με την εμφάνιση επιδημιολογικού προβλήματος να θεωρείται θέμα χρόνου.

Όπως είχε αποκαλύψει η δημοσιογραφική ομάδα των healthreportaz.gr & ereportaz.gr ελάχιστοι εκ των κρατουμένων υποβάλλονταν σε εξετάσεις για ηπατίτιδα ή AIDS, (ειδικές «κατηγορίες» κρατουμένων, όπως αυτοί που εργάζονται στα μαγειρεία ή πρόκειται να εκτίσουν την ποινή τους στις αγροτικές φυλακές), ενώ για τους υπόλοιπους ισχύει το γνωστό «ό,τι δηλώσεις είσαι», αφού περνούν από υποτυπώδεις εξετάσεις, και αν δεν αναφέρουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, αφήνονται στην τύχη τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιου Φυτράκη θα γίνουν κανονικά όλες οι ιατρικές εξετάσεις, που προβλέπονται στους χώρους του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.  Σύμφωνα με τον κ. Φυτράκη, υπάρχει πρόγραμμα για εξετάσεις για Ηπατίτιδα C, Ηπατίτιδα B, HIV, Φυματίωση

 

Το έγγραφο της απάντησης του Ευτύχιου Φυτράκη

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ereportaz.gr και του healthreporaz.gr

Κρατούμενοι: Άνθρωποι ενός κατώτερου ΘεούΣχόλια