Ανήλικοι εκβίαζαν μέσω Facebook 13χρονη με γυμνές φωτογραφίες της

Ανήλικοι εκβίαζαν μέσω Facebook 13χρονη με γυμνές φωτογραφίες της

Δικογραφία σε βάρος δύο ανηλίκων που εκβίαζαν 13χρονη με γυμνές της φωτογραφίες, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης ένας 44χρονος, και ένας αλλοδαπός.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για μια 14χρονη αλλοδαπή που στο προσωπικό της προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει δύο γυμνές φωτογραφίες της 13χρονης, καθώς και για έναν 15χρονος που κατείχε τις φωτογραφίες.

Ταυτόχρονα αναζητείται και ένας άγνωστος αλλοδαπός που εκβίαζε την 13χρονη ότι θα «ανέβαζε» και αυτός τις φωτογραφίες της στο διαδίκτυο.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 44χρονος, με τον οποίο συνομιλούσε η 13χρονη νομίζοντας ότι πρόκειται για 21χρονο, και του είχε αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες της.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των τριών κατηγορουμένων, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά μέσα που κατείχαν και διαχειρίζονταν αποκλειστικά εκείνοι, και κατά τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν αποθηκευμένα τόσο στις επαφές του τηλεφώνου, όσο και σε διαδικτυακή εφαρμογή τα στοιχεία του ανήλικου θύματος, ενώ διαπιστώθηκε πως είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ, μέσα από το οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες. Επίσης βρέθηκε πλήθος προσωπικών φωτογραφιών που του είχε αποστείλει η ανήλικη.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ για τον άγνωστο, αλλοδαπό δράστη, κάτοικο εξωτερικού, ενημερώθηκαν οι κατά τόπο αστυνομικές αρχές για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter : @CyberAlertGRΣχόλια