Ανησυχία & προβληματισμός στη ΝΔ για τα περί τουρκικής ένστασης στις νατοϊκές περιπολίες

Ανησυχία & προβληματισμός στη ΝΔ για τα περί τουρκικής ένστασης στις νατοϊκές περιπολίες

Ανησυχία και προβληματισμός εκφράζεται στη ΝΔ αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν την Άγκυρα να μπλοκάρει τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο, μη αποδεχόμενη την επιστροφή των μεταναστών και προσφύγων στο έδαφός της.

Αναλυτικότερα και όπως αναφέρει δημοσίευμα των Νέων, η Τουρκία εγείρει πολλαπλά ζητήματα στις συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο, ενώ μεταξύ άλλων, αρνείται την επιστροφή προσφύγων στα παράλιά της και δε θέλει να αναπτυχθούν στρατιωτικά μέσα στα Δωδεκάνησα.

Μιλώντας σχετικά, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, υπενθύμισε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, «έχει διαβεβαιώσει με απόλυτο τρόπο κατ’ επανάληψη, ότι τα Δωδεκάνησα περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό και επίσης ότι η τουρκική πλευρά θα αναλαμβάνει την επιστροφή στο έδαφός της όσων πλοιαρίων με πρόσφυγες – μετανάστες εντοπίζονται εντός των χωρικών υδάτων της».

«Επισημαίνουμε με ανησυχία, τις περί του αντιθέτου πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φυσικά αναμένουμε την τήρηση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων», συμπλήρωσε.

«Τεράστιο προβληματισμό» εκ μέρους της ΝΔ εξέφρασε και η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε επίσης στις πληροφορίες στον Τύπο σχετικά με πιθανή αλλαγή στάσης της Τουρκίας αναφορικά με τα συμφωνηθέντα για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ.

«Ταυτόχρονα χώρες όπως η Αυστρία προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες, απαράδεκτες κατά την άποψή μας», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί πλήρως και άμεσα με το θέμα σε όλα τα επίπεδα, «ώστε να μη βρεθεί η Ελλάδα σε τέσσερις ήμερες από σήμερα μπροστά σε ένα πρόβλημα που αριθμητικά, πολιτικά και κοινωνικά, θα είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει».Σχόλια