Άνοιξε η εφαρμογή του Taxis για το επίδομα θέρμανσης

Άνοιξε η εφαρμογή του Taxis για το επίδομα θέρμανσης

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, άνοιξε τελικά σήμερα το απόγευμα η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης και μέσα σε λίγη ώρα οι αιτήσεις έφτασαν τις 4.500 σε όλη τη χώρα.

Όποιοι από τους δικαιούχους κάνουν αίτηση πριν από την Πρωτοχρονιά, τότε θα πάρουν το επίδομα μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου του 2017, ενώ όσοι υποβάλλουν την αίτηση με το νέο έτος, τότε θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι (έως τις 30 Ιουνίου) για να πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Κάνοντας είσοδο στην υπηρεσία Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, αν είστε  Δικαιούχος του Επιδόματος, ή αν δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας ως Διαχειριστής – Εκπρόσωπος των ενοίκων της, μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση.

Η βασική προϋπόθεση για την χορήγηση του επιδόματος είναι να έχουν αγοράσει ήδη πετρέλαιο θέρμανσης, πριν καταθέσουν την αίτηση. Η προκαταβολή που δινόταν έως το 2014 καταργήθηκε πέρυσι και, άρα, δεν πρόκειται για επίδομα για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο, αλλά για όσους είχαν τα λεφτά και το αγόρασαν ήδη.

Να σημειωθεί ότι φέτος ισχύει ό,τι και πέρυσι, με τη διαφορά πως ο νομός Έβρου μεταφέρθηκε στην Α΄Ζώνη και περίπου 20 ορεινοί δήμοι θα πληρωθούν μεγαλύτερο επίδομα, σαν αν ανήκαν στην αμέσως ανώτερη ζώνη.

Σύμφωνα με την απόφαση η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017.

Και φέτος προβλέπεται να δοθεί κονδύλι 105 εκατ. ευρώ, όπως και πέρυσι.Σχόλια