Ανώτατη κυβερνητική πηγή: Αδιανόητο να γίνουν εκλογές – Δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε στους αγρότες

92 0

Τέλος στα σενάρια εκλογών επιχείρησε να δώσει ανώτατη κυβερνητική πηγή που βρίσκεται στην Τεχεράνη, μαζί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σε σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους, η κυβερνητική πηγή είπε για το ενδεχόμενο εκλογών ότι «Είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές. Δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρείς μήνες».

Η ίδια πηγή αναφερόμενη στους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα να δώσει η κυβέρνηση, γιατί όπως τόνισε, η συζήτηση γίνεται πάνω σε μία πρόταση νόμου και όχι σε νομοσχέδιο, που αφορά σε όλη την κοινωνία, στους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Αυτοί δεν έχουν φωνή;» είπε χαρακτηριστικά.

«Ειδικά τους αγρότες, τους ευνοεί. Είναι εξαιρετικά εγωιστικό το ότι οι αγρότες, δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου», συνέχισε η ίδια πηγή.

«Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση, είναι το προσφυγικό, η αξιολόγηση, που πρέπει να προχωρήσει, καθώς και το να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», τόνισε ακόμη η ανώτατη κυβερνητική πηγή.

«Δεν είμαστε χομπίστες… εκλογών και δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, απορρίπτοντας τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής.

«Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “χομπίστες των εκλογών”. Δυστυχώς, είναι “χομπίστες” στη διακυβέρνηση του τόπου», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της που καταλήγει: «Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό, το επιβεβαιώνει».Join the Conversation