Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο μέρος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από τις 17.00 περίπου το απόγευμα έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατακύρωσης της τέταρτης και τελευταίας άδειας.

Ωστόσο, επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, ενώ το μόνο που έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές μέσω του ΑΠΕ – ΜΠΕ εχθές, ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς, με τις ίδιες πηγές να διαψεύδουν «πληροφορίες» και διαρροές.

«Ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής», τόνιζαν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές, καθώς όπως είναι γνωστό, μέχρι και το τέλος της διαδικασίας, οι υποψήφιοι καναλάρχες, οι εκπρόσωποί τους και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής θα παραμένουν «αποκλεισμένοι» στο κτίριο της ΓΓΕΕ.

Στελέχη της κυβέρνησης, πάντως, διαρρέουν τις τελευταίες ώρες πως η διαδικασία θα καθυστερήσει, χωρίς να αναφέρουν εάν υπάρχει εμπλοκή ή όχι. Ωστόσο, δεδομένου του ότι απομένουν πέντε υποψήφιοι, και μία μόνο άδεια, μοιάζει λογικό αυτός ο «γύρος» να διαρκέσει πολύ.

Σε ό,τι αφορά, πάντως στα τελικά αποτελέσματα αυτής της μαραθώνιας διαδικασίας, αυτά αναμένεται να τα πληροφορηθούμε αργά απόψε το βράδυ, καθώς, ακόμη και μετά τη λήξη του διαγωνισμού, θα απαιτηθεί ένα μεγάλο διάστημα για να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά, να συνυπογραφούν από όλους τους συμμετέχοντες, και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών.

«Βροχή» τα ασφαλιστικά μέτρα έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ

Στο μεταξύ «βροχή» έπεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ καθώς λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης, θυροκολλήθηκε στην είσοδο φάκελος με ασφαλιστικά μέτρα του STAR . Μετά από περίπου μια ώρα θυροκολλήθηκαν μέτρα και από τον Alpha. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα του Alpha στρέφονται κατά της εταιρίας του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, κατά της Dimera του Ιβάν Σαββίδη, του ΣΚΑΙ και της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στρέφεται επίσης κατά του Epsilon, το οποίο όμως δεν συμμετέχει στο διαγωνισμό, καθώς αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή. Η εν λόγω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Alpha αφορά στο κομμάτι των υποψηφιοτήτων και όχι τη διαδικασία για τη δημοπρασία που έχει ξεκινήσει από χθες.

Την γραμμή του STAR και του ALPHA ακολούθησαν και ο ANT1 με το MEGA και αυτή τη φορά αφορούν στη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών!

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την άρση της υποχρέωσης εμπιστευτικότητας που δεσμεύει όλους τους εμπλεκομένους στον διαγωνισμό, θα εκδοθεί λεπτομερής κυβερνητική ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά.

Καραγκούνης: Θα έπρεπε να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα & να αναλάβει τον διαγωνισμό το ΕΣΡ

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Κώστας Καραγκούνης, υποστηρίζει: «Θα έπρεπε να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα και να αναλάβει τον διαγωνισμό το ΕΣΡ, η κυβέρνηση είχε άλλους σκοπούς. Ήθελε να φέρει τη δική της διαπλοκή, ήθελε να ευνοήσει τους δικούς της ανθρώπους ή τέλος πάντων να προσπαθήσει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο. Στην ουσία θεσμοθέτησε μία διαδικασία αντισυνταγματική, η οποία βασίζεται σ’ έναν νόμο, ο οποίος είναι επίσης αντισυνταγματικός, διότι τα επιχειρήματα είναι πολύ συγκεκριμένα».Σχόλια