Απάντηση Μουζάλα στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Απάντηση Μουζάλα στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Απάντηση στις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε περάσει από την Ελλάδα, έδωσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στην Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Τόνισε ότι «δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνουμε και απ’ ότι φαίνεται όχι τυχαία και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα συνδέουν γραμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;» είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρόσφυγες, δήλωσε ότι « ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο και έχουν απαγορεύσει την επανεισδοχή μεταναστών».

«Υπάρχει ένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Εχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή» τόνισε ο κ.Μουζάλας προσθέτοντας ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, με θέμα το προσφυγικό, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

 Σχόλια