Απάντηση Τόσκα για τον ξυλοδαρμό συνταξιούχων:  Ατυχής συγκυρία, ήπιο μέσο τα δακρυγόνα

Απάντηση Τόσκα για τον ξυλοδαρμό συνταξιούχων: Ατυχής συγκυρία, ήπιο μέσο τα δακρυγόνα

Την δική του απάντηση στα όσα ειπώθηκαν όλες αυτές τις ημέρες και αφορούν την συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι στους συνταξιούχους , χρησιμοποιώντας ακόμη και δακρυγόνα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην Βουλή.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» εξαπέλυσε «επίθεση» στον υπουργό για τα όσα έλαβαν χώρα μεταξύ συνταξιούχων και ΜΑΤ με τον Γιώργο Κυρίτση να αναφέρει σε άρθρο του πως υπάρχουν συμβάντα που παραπέμπουν σε παλαιότερες νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Ο κ. Τόσκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη είπε πως «από την παρούσα θέση έχω αποδείξει πως σέβομαι και υπηρετώ την ανάγκη προστασίας των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι οδηγίες και εντολές μου» για να προσθέσει «Δεν κουκουλώνω εγώ καταστάσεις. Η πολιτική ευθύνη βέβαια ανήκει σε μένα… Προσπαθούμε η καταστολή να γίνεται με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο». Οσο για τις εικόνες που υπερήλικες συνταξιούχοι κείτονταν στο έδαφος μετά την επίθεση των ΜΑΤ, τις απέδωσε σε «συνδυασμό ατυχών συγκυριών ή ατυχών χειρισμών».

Aίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Τόσκα για τα δακρυγόνα που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ. «Παρότι είναι μέσα στις διεθνείς προδιαγραφές, δεν είναι κάτι που είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ αλλά και στον ερωτώντα βουλευτή σημειώνοντας «στην συγκέντρωση ήταν παρόντες συνάδελφοι (σ.σ. βουλευτές) και πολιτικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και μου κάνει εντύπωση ότι τους υποκαθιστάτε», ενώ εμφάνισε την αστυνομία αμυνόμενη καθώς, όπως ανέφερε, την ώρα που γίνονταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των υπευθύνων των δυνάμεων δημόσιας τάξης, «ξαφνικά 300 άτομα έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς απωθώντας τους και κάποιοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά». Όπως είπε «επενέβησαν οι άνδρες που είχαν εντολή να χρησιμοποιήσουν μόνο τις ασπίδες και επειδή τσαλαπατήθηκαν έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Κακώς έγινε αλλά ήταν πολύ περιορισμένη».Σχόλια