«Απασφάλισε» ο Μεϊμαράκης: Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού με κατηγορεί για βαρωνίες

«Απασφάλισε» ο Μεϊμαράκης: Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού με κατηγορεί για βαρωνίες

Σκληρή ήταν η αντεπίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αιχμηρές απαντήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «δεν είναι δυνατό να με κατηγορεί γιος πρώην πρωθυπουργού για βαρωνίες». Άφησε αιχμές κατά του συνυποψηφίου του για την προεδρία λέγοντας πως ο ίδιος δεν ήταν στην προηγούμενη ηγετική ομάδα του κόμματος που κυβέρνησε, ενώ επεσήμανε πως «δεν είναι μεταρρύθμιση οι απολύσεις στο δημόσιο και οι απολύσεις των καθαριστριών».

«Εγώ είμαι ο κ. Μεϊμαράκης, δεν είμαι ο κ. Καραμανλής. Και ο Κυριάκος είναι ο Κυριάκος και είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού. Είναι δυνατό να λέει ο Μητσοτάκης ότι εγώ αναβιώνω την τεχνητή διαμάχη «Καραμανλής ή Μητσοτάκης»; Εγώ όταν ο πατέρας του ήταν πρόεδρος του κόμματος, συνεργάστηκα πολύ μαζί του. Έγινα βουλευτής του, υφυπουργός του, υπηρέτησα τις αρχές του κόμματος ως στρατιώτης» επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής λόγω του ονόματος του πατέρα του. Δεν είναι δυνατό ο γιος του πρώην πρωθυπουργού να με κατηγορεί εμένα για βαρωνίες. (…)  Εγώ δεν λέγομαι ούτε Καραμανλής, ούτε έχω καμία σχέση με βαρωνίες. Και θεωρώ προσβολή προς το πρόσωπό μου να με κατηγορούν για αυτό ακριβώς το πράγμα.
Επανερχόμενος στο θέμα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως «το επίπεδο του δημοσίου λόγου θα το καθορίζει ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ θα απαντώ σε όσα πιστεύω ότι με θίγουν. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρωνίες ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, με όλο τον σεβασμό στον επίτιμο πρόεδρο. Και εάν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος, εμένα θα ψήφιζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για τα πεπραγμένα του κ. Μητσοτάκη ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Απαντώντας στο δίλημμα «παλιό» – «νέο» που βάζει ο κ. Μητσοτάκης,  ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε:

Είναι ρατσιστικό, τεχνητό δίλημμα το ηλικιακό, το νέο ή παλιό. Εγώ δεν συμμετείχα στην προηγούμενη ηγετική ομάδα, ο Μητσοτάκης συμμετείχε. Εδώ πρέπει να ανανεώσουμε τις δομές, πρέπει να καταθέσουμε προτάσεις. Γιατί μεταρρύθμιση δεν είναι οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ούτε οι περικοπές μισθών. Οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινα τον Σεπτέμβριο είναι σοβαρές και όταν τις ανακοίνωσα δεν είδα αντιδράσεις. Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης δεν τις έχει διαβάσει.
Απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης στην κατηγορία ότι δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στο κόμμα, επεσήμανε πως «εγώ από το 2009 και έπειτα δεν ανακατεύτηκα με τα κομματικά. Ο κ. Μητσοτάκης που ήταν υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μας λέει ότι το κόμμα δεν του αρέσει».

Άφησε επίσης αιχμές για τα όσα υποστήριξε ο συνυποψήφιός του, σχετικά με την αποχή του στη χθεσινή ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. «Ενοχλήθηκα χτες, γιατί ενώ γνώριζε τη θέση μου για το Σύμφωνο Συμβίωσης και ότι είχα κάποια προσωπικά προβλήματα και για αυτό ήμουν απών, είπε ότι “θα ήθελε να ακούσει την άποψή μου για το θέμα”» ανέφερε και πρόσθεσε:

Εγώ θα ψήφιζα και ψηφίζω τη συγκεκριμένη διάταξη. Ενημέρωσα ότι θα ήμουν απών και ο κ. Μητσοτάκης το ξέρει. Ας μην μου κάνει μάθημα αυτός που απείχε από την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτά που λέει, τα λένε όσοι είναι σε αντίπαλα κόμματα.
Ταυτόχρονα επεσήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν εκφράζει τις κοινωνικές ομάδες όπως θα έπρεπε να τις εκφράζει. Δεν εκφράζει το άνοιγμα προς τις κοινωνικές ομάδες που πρέπει η Νέα Δημοκρατία να κάνει».

Απάντησε αρνητικά στην πρόταση για ντιμπέιτ. «Αν συνεχίσει να με προσβάλει έτσι ο κ. Μητσοτάκης, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ντιμπέιτ. Δεν θέλω να πάω να κερδίσω την ηγεσία ενός κόμματος που το έχουμε ξεφτιλίσει. Δεν μπορούμε να έχουμε ξανά στη ΝΔ “-ικός”, γιατί σημαίνει πως δεν είμαστε το όλον» υποστήριξε.Σχόλια